Kulturë

10-vjetori i Pavarësisë së Kosovës me aktorët e filmit “Shok”

Në kuadër të aktiviteteve të parapara me rastin e 10 vjetorit të Pavarësisë së Kosovës, është organizuar Zip-line trip, ku morën pjesë disa nga aktorët e filmit “Shok”, i cili ishte i nominuar për çmimin Oscar në vitin 2016.

Aktorët që e provuan këtë eksperiencë ishin Lum Veseli, Andi Bajgora nga filmi “Shok” dhe të tjerë nga Fakulteti i Arteve, dega Aktrim Donika Zeqiri, Florist Bajgora dhe Almir Suhodolli.

Aktorët u shprehën mjaft të kënaqur për këtë eksperiencë të re, duke e sprovuar veten edhe në këtë lloj sporti ekstrem. Lum Veseli ka treguar për fobinë ndaj lartësisë, duke pohuar se sot e ka mposhtur atë. “E kemi si traditë familjare frikën nga lartësia, sot e sfidova këtë fobi”. E

dhe ky organizim ishte ide nga ana e Ardian Arifajt dhe Adil Behramaj, anëtarë të këshillit organizativ të përvjetorit të pavarësisë, të cilët paralajmëruan shumë plane tjera në vazhdim, deri më datën 17 shkurt. Përpos këtij aktiviteti, sot ka pasur edhe vrapim prej 50 kilometrash, nga Klina, në Gllogjan e deri në Koshare, organizuar nga Shoqata e Vrapimit, që ndryshe këtë vrap e kanë titulluar “Vrapimi i Pavarësisë”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 90
  Festimet e sotme në Kosovë me rastin e 10 vjetorit të pavarësisë, në mënyrë të pashmangshme na sjellin në mend përpjekjet e mëdha që çuan deri te kjo ngjarje. Në këto përpjekje, Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e tjerë perëndimorë luajtën një rol vendimtar. Më 24 mars 1999, aleanca ushtarake…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 78
  Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike alarmon për nivelet e larta të ndotjes së ajrit në Kosovë e veçmas në Prishtinë. Në sezonin e dimrit, qyteti i Prishtinës është zhytur në smog që paraqet ndotje të kombinuar të ajrit me gazra dhe aerosole, i cili vërehet gjithandej. Sipas të dhënave të…
  Tags: të, dhe, në
 • 76
  Unë do të jem 71 këtë Krishtlindje, kështu që ka pasur shumë Krishtlindje, disa të mrekullueshme, disa të trishtuara dhe, si me shumicën e familjeve, disa katastrofike. Megjithatë, gjithmonë ka qenë një kohë e mrekullueshme për mua. Por Krishtlindja më e mirë ndonjëherë ishte ajo që festuam më 2 janar…
  Tags: të, dhe, në
 • 75
  Zoti si Bariu i Madh, gjithnjë kërkon delen e humbur; Si Zoti i shtëpisë, është në kërkim të monedhës së humbur; Ndërsa si një At, Ai pret dhe nuk kërkon asgjë… Sigurisht, nga pozicioni i Atit, Ai i njeh të gjithë bijtë e Tij. Durimi i Tij pret, ndërsa hiri…
  Tags: të, në, dhe
 • 74
  Mbase ju jeni si unë dhe gruaja ime Barbara. Shumë kohë para se të martoheshim menduam se çfarë do të ishte martesa. Ne sollëm me vete pritjet tona, të cilat shkaktuan zhgënjim në martesën tonë. Ndonjëherë çiftet martohen pa ditur çfarë të presin dhe sigurisht habiten kur zbulojnë se nuk e…
  Tags: të, në
Comments