LAJMET E FUNDIT

Problemi me kanalizim, temë diskutimi mes komunës së Prishtinës dhe KfW-së

Problemi me kanalizim, temë diskutimi mes komunës së Prishtinës dhe KfW-së
Komuna e Prishtinës sot ka diskutuar me një delegacion të Bankës Gjermane për Zhvillim lidhur me investimet e ardhshme në rrjetin e kanalizimit dhe në kolektorë.

Drejtori i Investimeve Kapitale dhe Menaxhimit të Kontratave, Gëzim Mehmeti, ka informuar Kirk Mildnerin, drejtor i divizionit për infrastrukturë komunale dhe transport për Evropën juglindore dhe Rene Eschemanin, drejtor i zyrës për Kosovë dhe Maqedoni, për problemet e Prishtinës me kanalizim dhe rrjetin e dobët “që është paraparë për shumë më pak banorë, e që sot nuk e përballon dot mbipopullimin”.

Komuna e Prishtinës thotë se tash ka orientuar investimet e veta në ndërrimin e rrjetit të kanalizimit brenda qytetit. Aktualisht është duke u punuar në rrugët “Fehmi Agani”, “Çajupi”, “Hajdar Dushi”, “Meto Bajraktari”, dhe muajin tjetër do të vazhdohet në rrugët “Andre Gropa” dhe “Bedri Pejani”, sipas njoftimit të komunës.

Për KfW-në, komuna është zotuar se do të thellojë edhe më tutje bashkëpunimin, “domosdoshmëri e intervenimeve të përbashkëta në infrastrukturën nëntokësore, ashtu që të evitohen problemet me kanalizim dhe ujësjellës brenda qytetit të Prishtinës”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 89
  Fiton çmimin shkencor për “Shqipëria e rigjetur”, profesoresha italiane shprehet se është befasuar që në 1300-n Shqipëria ishte një shtet i madh në Adriatik. Studiuesja e njohur italiane, Lucia Nadin, ka qenë e entuziazmuar ditën e djeshme, pasi u shpall fituesja e çmimit shkencor për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun dhe…
  Tags: të, në, që, për, dhe
 • 88
  Vdekja e Jezusit është ndër ngjarjet më të përfolura ndonjëherë, si dhe një ndër faktet historike më fascinuese. Madje edhe kritikët më të mëdhenj e pohojnë se vdekja e Jezusit në duart e ushtarëve romakë është një fakt i padiskutueshëm historik. Por pse u dënua Jezusi nga Nazareti me vdekje?…
  Tags: të, dhe, për
 • 85
  Pastor Femi Cakolli Kryetar i Kishës Protestante Ungjillore të Kosovës Në judaizëm Pashka nënkupton  kalimin. Fjala hebreje pashcah dmth. kalim, kursim. Me të kalue ty! Me të kursye ty! Me kalue prej skllavërisë në liri; prej territ në dritë; prej fiseve në një komb; me e kalua vetveten, shkretëtirën dhe…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 85
  Pas hapjes në Muzeun Kombëtar të Kosovës, më 4 prill, ekspozita “Sikur Hana” nga Zgjim Zyba e Die Morina ka vazhduar rrugëtimin e saj në “vendlindje”, Suharekë. Kjo ekspozitë – që shpërfaq zërin e padëgjuar të grave përmes Salë Zybës, e cila tregon historinë inspiruese të Lokës Hanë (Hanë Zybës)…
  Tags: të, në, që, është, për, ka, dhe
Comments