Kulturë

“Agnus Dei” e Memli Kelmendit, pjesë e festivalit vokal në Marsejë

Prishtinë, 2 gusht – Vepra e një kompozitori kosovar, që tashmë është interpretuar më shumë se 20 herë jashtë vendit, po vazhdon rrugëtimin. Kësaj radhe “Agnus Dei” e kompozitorit Memli Kelmendi, i cili njëherësh është edhe dirigjent i korit “Siparantum”, destinacion e ka Marsejën. Publiku parisien do të ketë rastin ta dëgjojë veprën e tij në kuadër të festivalit “Les Folles Journees Polyphoniques”, që këtë vit mbahet prej datës 3 deri më 5 të muajit gusht.

“Agnus Dei” do të interpretohet nga ansambli vokal “Sottovoce Ensemble”. Kjo nuk është hera e parë që Kelmendi bashkëpunon me këtë ansambël. Dy muaj më parë ansambli nxori në shitje albumin me titull “Horizons”, i cili përmban 18 kompozime të kompozitorëve të ndryshëm, të cilat janë interpretuar nga ansambli për t’u bërë më pas pjesë e CD-së. Në mesin e veprave është edhe vepra e Kelmendit, “Silentium Est Pax”, për të cilën operisti i njohur francez Till Fechner e ka cilësuar kompozitorin e ri kosovar mjeshtër të muzikës së sotme

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 76
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, për
 • 75
  Filmi “Touch Me Not” (Mos më prek) e regjisores rumune Adina Pintilie, që flet për një grua e cila përballet me çështje të intimitetit dhe mëson se si të ndihet rehat me trupin e saj, e ka marrë “Ariun e artë” të edicionit të sivjetmë të festivalit “Berlinale”. Ndërsa Wes…
  Tags: të, në, ka, për, që
 • 73
  Prishtinë, 1 mars – Një numër i artistëve janë bërë tok gjatë ditës së mërkurë, në sallën e vogël të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Kësaj radhe jo për ndonjë projekt artistik a protestë, por për të gjetur mënyra që t’i dalin në ndihme njërit prej kolegëve të tyre. Në këtë…
  Tags: të, për, që, ka, në
 • 70
  Siç kemi dëgjuar të thuhet, lumturia është një udhëtim jo një destinacion. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Ne vijmë nga vende e rrethana të ndryshme dhe kemi interes për gjëra  që janë të ndryshme. Por ka diçka universale, që e kërkojmë të gjithë, pavarësisht se cilët jemi, ajo është…
  Tags: të, që, në
 • 68
  Më 23 tetor 1891 u çel në Korçë shkolla e parë shqipe për vajza. Në kushtet e ndjekjeve nga qeveria osmane, hapja e saj u bë në saje të pasaportës së huaj që mbante themeluesi i saj Gjerasim Qiriazi. Qysh në vitin e parë numri i nxënëseve u rrit në…
  Tags: të, në
Comments