Inkurajime

Ai që më larton kokën

Por ti, o Zot, je një mburojë rreth meje; ti je lavdia ime dhe ai që më larton kokën. –Psalmeve 3:3

Perëndia ka plane për ju dhe do që ta shijoni jetën tuaj. Ai nuk do që të jetoni me një frymë rëndese, dëshpërimi, depresioni dhe shkurajimi. Lajmi i mirë është se sjellja dhe pamja juaj e jashtme mund të ndryshojë kur i mbani sytë tek Perëndia dhe e lejoni t’ju ngrejë.

Psalmisti thotë se Perëndia është një mburojë rreth meje, lavdia ime dhe ai që më larton kokën. Mendoni për këtë shprehje “ai që më larton kokën.” Kur dikush ecën përreth me kokën që i varet, ne mendojmë se është i dëshpëruar. Nëse ndiheni kështu, dijeni se Perëndia mund t’ju ngrejë kokën dhe shpirtin.

Mbani mend, Perëndia ka një plan të mirë me një të ardhme dhe shpresë për secilin prej nesh. Për shkak se Ai është me ne, mund të mendojmë dhe të flasim në dakordësi me vullnetin e Tij. Ne mund të praktikojmë të qënit pozitivë në çdo situatë që ngrihet. Kur rrethanat tona janë sfiduese dhe të vështira, mund të presim që Perëndia ta kthejë për mirë sikurse ka premtuar në Fjalën e Tij.


Lutje

Perëndi, ti je lavdia ime dhe ai që më larton kokën. Unë zgjedh të mbaj sytë e mi tek Ti. Më ndihmo të përqëndrohem tek Ti dhe që planet e tua të plotësohen në jetën time.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Vepra e Zotit!A keni pasur ndonjëherë dikë të besuar – dikë që e dinit se mund të mbështeteni kur jeta juaj ishte e mbushur me sfida dhe stuhi? A keni luajtur ndonjëherë sport dhe keni pasur ndonjë shok skuadre që e dinit se mund ta fitonte lojën për ju, pa marrë parasysh…
  Tags: të, në, që, për, dhe, ai, më, një, se, ju
 • 86
  Prezantimi i Moisiut me ZotinNë fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën. – Zanafilla 1:1 Një vëzhgim interesant, është që Bibla asnjëherë nuk mundohet që të provojë ekzistencën e Zotit. Ajo thjesht fillon duke e marrë të mirëqenë që Perëndia është aty, e që Ai u shfaq përpara llojit njerëzor, e që ti mund ta njohësh…
  Tags: të, që, në, një, dhe, ai, se, inkurajime
 • 86
  12 Arsye për të qenë FALENDERUESKy artikull u shkrua si një guidë për lutje, bashkëbisedim dhe reflektim, për të falenderuar Perëndinë dhe për tu rritur në mirënjohje. Hap pas hapi ndajmë me ju 12 fusha të jetës për të cilat duhet të jemi falenderues, duke përfshirë dhe një varg biblik dhe bashkëbisedim, dhe shembuj që…
  Tags: të, për, dhe, ju, që, në, inkurajime
 • 84
  Ti nuk lodhesh asnjëherë.Unë nuk do lexoj vetëm një varg për sot, por do lexoj disa vargje. Dhe në vend që të komentoj për këto vargje, do të lë që këto vargje të flasin vetë për veten. Ndaj dua t’ju inkurajoj që thjesht t’i lini këto fjalë të rrënjosen në zemrën tuaj dhe…
  Tags: të, për, që, dhe, në, ti, ne, inkurajime
 • 84
  Kur përballesh me një situatë më të madhe se ti!Kur Perëndia po i jepte udhëzime Moisiut, Ai e dinte se populli i tij herët a vonë do të luftonte kundër një ushtrie më të fortë se ata vetë. Ndaj, ja çfarë i tha Perëndia Moisiut, “Kur të shkosh në luftë kundër armiqve të tu dhe të shikosh kuaj, qerre…
  Tags: të, ju, se, më, kur, dhe, është, që, perëndia, për
Comments