Kulturë

“Ajo” nga Kosova shëtit botën me festivalin kualifikues për “Oscar”

Maratona dhjetëditore në gjashtë kontinente me shfaqje të filmash ka filluar. Rreth 350 qytete do të bëhen nikoqire të shfaqjes së finalistëve të festivalit “Manhattan Short”. Në mesin e tyre është edhe drama e regjisores kosovare More Raça, “Ajo”.

Ky festival, i cili sivjet shënon edicionin e 21-të, e nisi këtë rrugëtim të enjten. Pos filmit nga Kosova, në nëntëshen e filmave finalistë janë edhe produksione nga Austria, Kanadaja, Gjermania, Hungaria, Zelanda e Re, ShBA-ja dhe Britania e Madhe. Ata janë përzgjedhur nga 1 mijë e 565 filma konkurrentë nga 73 shtete.

Filmi i saj trajton një temë të ndjeshme që flet për dhunën në familje, guximin e një vajze të vogël për të shpëtuar veten dhe nënën e saj. Aty luajnë Aurita Agushi, Sunaj Raça, Diella Valla, Florist Bajgora dhe Bekim Mulaj. “Ajo” është prodhim i shtëpisë filmike “Arena”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 86
  Krishtlindja është si një festë e shenjtë fetare dhe një fenomen global kulturor dhe komercial. Për dy mijëvjeçarë, njerëzit në mbarë botën e kanë vëzhguar atë me tradita dhe praktika të cilat janë të natyrës fetare dhe sekulare. Të krishterët festojnë Ditën e Krishtlindjeve si përvjetorin e lindjes së Jezusit…
  Tags: të, në, dhe, një
 • 83
  Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe, të, në
 • 81
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 81
  Kuvendi i Kosovës ka hapur sot dyert për të pritur diasporën në një seancë pune. Përmes konferencës katërditore “Diaspora Flet”, Kuvendi në bashkëpunim Germin, mundëson që bashkatdhetarët nga vende të ndryshme të botës të debatojnë bashkë me deputetët në sallën plenare për çështje që lidhen me diasporën dhe të drejtat…
  Tags: të, në, dhe
Comments