Inkurajime

Besojini Perëndisë dhe bëni të mirë!

Ki besim (beso, mbështetu dhe gjej sigurinë) te Zoti dhe bëj të mirën; bano vendin dhe shto besnikërinë. –Psalmeve 37:3

Shumë prej nesh kalojnë shumë kohë duke u përpjekur të zbulojnë si të marrim bekime për veten. Njerëzit ndonjëherë e kalojnë gjithë jetën e tyre duke u përpjekur të arrijnë ato që mendojnë se janë të rëndësishme, duke mos i besuar asnjëherë Perëndisë apo ta lejojnë t’i udhëheqë. Në fund, përfundojnë të dëshpëruar dhe të papërmbushur.

Pslami 37:3 na thotë ki besim te Zoti dhe bëj të mirën… Perëndia nuk na krijoi të jemi egoistë apo të përqëndruar për të ndihmuar vetëm veten gjithë kohën. Ai do që ne të mbjellim farën e mirë duke ndihmuar të tjerët. Duke bërë të mirën gjejmë kënaqësi të madhe sepse ndihemi mirë të bëjmë një ndryshim për të tjerët. Gjithashtu hap derën që Perëndia t’ju bekojë edhe më shumë.

Besojini Perëndisë që do të sjellë bekimet e duhura në jetën tuaj. Ndërsa po prisni për kohën e tij të përsosur, zini kohën tuaj duke ndihmuar të tjerët. Do të ndiheni të çliruar kur nuk po mendoni për veten gjithë kohën.

Ndërsa e zini kohën tuaj duke bërë gjërat e mira që dini të bëni, Perëndia do t’ju bekojë me besnikëri dhe do të përmbushë nevojat tuaja.

Lutje

Perëndi, unë nuk dua të jem egoist, i përqëndruar tek vetja. Unë besoj që Ti do të sjellësh bekimet e duhura në jetën time ndërsa unë jam i zënë duke bërë të mirën për të bekuar të tjerët dhe të ndihmoj ata që Ti më drejton të dua.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Zemra e matur!Fjalët e urta, kapitulli 18, vargu 15, thotë: “Zemra e njeriut të matur fiton dituri, edhe veshi i të urtëve kërkon diturinë.” Më pëlqen fraza me të cilën fillon ky varg: “Zemra e njeriut të matur.” A nuk e duam të gjithë këtë, një zemër të matur. Askush nuk e…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Si të ridrejtoheni kur keni dalë nga rruga e duhur?Hapat e njeriut i drejton Zoti, kur atij i pëlqejnë rrugët e tij. Por kur njeriu rrëzohet, nuk shtrihet për tokë, sepse Zoti e mban për dore.- Psalmi 37:23-24 A keni qenë ndonjëherë në makinë diku dhe keni marrë kthesën e gabuar? Ose ndoshta do merrnit  transportin publik dhe, të zhytur…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Jini bujarë dhe të gëzuar!Secili të japë si ka menduar në zemër, as me keqardhje, as me detyrim, sepse Perëndia do dhurues të gëzuar. – 2 Korintasve 9:7 Si të krishterë, duhet të jemi bujarë, të japim gjithçka kemi, kurdo që mundemi. Kjo nuk ka të bëjë vetëm me paratë, mund të japim ndihmë, inkurajim,…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Qëllimi më i madh i BekimevePerëndia dëshiron të punojë nëpërmjet jush për të ndikuar në jetën e të tjerëve. Psalmi 67:1-7 Është natyra e Zotit të bekojë. Megjithatë, ne duhet të kuptojmë se qëllimi i Tij përfundimtar përfshin shumë më tepër sesa thjesht lumturinë, mbrojtjen dhe prosperitetin tonë. Në fakt, nuk është kurrë qëllimi i…
  Tags: të, inkurajime
 • 100
  Ai lëviz dhe malet!Ndërsa përballemi me sfida të ndryshme në jetë, ka një sërë arsyesh që mund të na ndalojnë të lutemi. Mund t’i themi vetes se jemi shumë të zënë për t’u lutur. Mund të mendojmë se mund ta zgjidhim problemin vetë. Ose mund të mendojmë se Perëndia nuk u përgjigjet lutjeve…
  Tags: të, inkurajime
Comments