Inkurajime

Besojini Zotit për ato që po luteni!

Jezusi tha: “Madje, edhe flokët e kokës janë të gjitha të numëruara” (Luka 12:7). Por një mikja ime LuAnne mësoi se nuk janë vetëm flokët ato që Zoti ka numëruar. Një ditë më kishte dërguar një email me një kërkesë urgjente lutjeje:

Burri im, Bill, u kthye në shtëpi shumë i shqetësuar. Kemi një hambar në të cilin kemi futur 60,000 dollarë fasule soje. Burri kishte zbuluar se kishte pikuar në hambar  dhe shtresa e sipërme e fasuleve  është kalbur. Ai nuk e di se deri në çfarë trashësie ka arritur kalbja, por nuk është gjë e mirë. Kjo situatë është shumë kritike për ne sepse i bie të hedhim shumicën e tyre. Fitimin nga ato fasule e përdorim për prodhimet e vitit të ardhshëm. Nëse pësojmë humbje kaq të mëdha, do të  na duhet të  mos merremi më me bujqësi. Nesër , bashkë me dy burra të tjerë do të hyjnë në hambar dhe të heqin fasulet e kalbura.

Të nesërmen mora një email tjetër po nga ajo:

Shumë faleminderit që u lute për ne. Ndodhi që, dy punëtorët nuk na erdhën, kështu që Bill u fut vetë në hambar dhe mbaroi pikërisht  kur duhej të shkoja në punë. Për sa i përket humbjes, është disa qindra kilogramë, dhe kur të shesim pjesën tjetër, ato do të zbriten. Por Bill nuk është më i shqetësuar, dhe kjo është pjesa më e rëndësishme. Tani presim të shohim se çfarë do të thotë blerësi.

Pas tre ditësh më erdhi një email tjetër nga LuAnn:

Sot nxorëm në treg ngarkesën e parë me fasule. Na i blenë me çmim të plotë. Kur prisnim që ato që ishin me pak myk,  do  i zbrisnin nga çmimi , por nuk e bënë. Kjo ishte një mrekulli nga Zoti. Ai nuk di vetëm numrin e flokëve të kokës, por edhe numrin e fasuleve tona që kishim në hambar.

Po, Zoti e di numrin e flokëve dhe  të fasuleve dhe  të llogarisë bankare gjithashtu.  Ndaj mund t’i besoni Atij!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Pse duhet të shkojmë në kishë?Unë i njoh veprat e tua, që ti nuk je as i ftohtë, as i ngrohtë. Do të doja të ishe i ftohtë ose i ngrohtë. (Zbulesa 3:15) Nëse nuk jeni ndjerë kurrë sikur donit të hiqnit dorë nga kisha, mundësitë janë që a) nuk shkoni në kishë, nuk keni…
  Tags: të, në, një, nuk, dhe, inkurajime
 • 96
  Prezenca e Zotit e bind njeriun!Në pjesën e Torës të kësaj jave, Moisiu fillon të udhëzojë Izraelin në lidhje me sakrificat dhe ofertat e ndryshme. Mund të thuhet shumë për këto, por në këtë artikull do të diskutohet vetëm një fjalë. Në vargjet e para  të Levitikut lexojmë: “Në rast se oferta e tij është…
  Tags: të, në, një, dhe, që, inkurajime
 • 96
  Një vend për ty!Është tronditëse se sa shumë të krishterë që besojnë Biblën kanë frikë nga jeta e përtejme. Nëse shqetësoheni se do mërziteni në parajsë, atëherë kam një lajm të mirë: a jeni gati të zbuloni se sa emocionues dhe i mrekullueshëm do të jetë qielli? Në librin e Zbulesës, Zoti Jezus…
  Tags: të, një, që, në, është, inkurajime
 • 96
  Thesaret e sprovave!Lutja e një personi që është duke kaluar kohë shumë të vështira është përdorur nga Margaret Becker dhe Keith Getty ,si tekst kënge. Ja dhe refreni: Jezus, pranë  më qëndro Kur eci nëpër stuhi; Në këtë rrugë më ke thirrur, Të të ndjek, dhe kur forca më ka braktisur. Shumica…
  Tags: të, në, dhe, një, është, që, inkurajime
 • 95
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
Comments