Inkurajime

Cilat janë qëllimet tuaja?

Dhe mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj, që të provoni cili është i miri, i pëlqyeri dhe i përsosuri vullnet i Perëndisë.- Romakëve 12 : 2

Kur apostulli Pal po i këshillonte romakët se si të dallonin se cilat mendime dhe veprime ishin në përputhje me mësimet e Jezusit, ai shkroi: “Mos u konformoni me këtë botë, por transformohuni me anë të ripërtëritjes së mendjes suaj” (Romakëve 12:2). Fakti është se ne vazhdimisht transformohemi nga diçka. Ripërtëritja është ajo që na siguron se si besimtarë  fokusi ynë është tek Jezusi, jo tek njerëzit e tjerë, dhe as tek “bota”. Udhëzimi i Palit për të mos u konformuar me botën shpesh interpretohet si “mos u bëni si njerëzit e tjerë”. Por qëllimi i vërtetë është synimi për t’u bërë gjithnjë e më shumë si Jezusi. Sa më shumë të studioni jetën e Jezusit, aq më shumë do e përjetoni atë.

Vëllai im është gjuajtës dhe i pëlqen të stërvitet në poligonin e qitjes. Kur praktikon aftësitë e tij, ai nuk shikon të tjerët. Shikimi i tij është plotësisht i fiksuar në objektivin që ai synon. Pra, nuk mund ta masim transformimin kundrejt njerëzve të tjerë, madje edhe ndaj atyre që i admirojmë.

Fatmirësisht, Fryma e Shenjtë na udhëzon në ripërtëritjen e mendjeve tona dhe transformimin e veprimeve tona që na shtyn të shfaqim atributet e Jezusit: dashurinw, gëzimin, paqen, durimin, mirëdashjen, mirësinë, besimin, zemërbutësinë, vetëkontrollin. ( Galatasve 5:22-23). Ne rritemi në këto atribute, jo duke kopjuar ose akuzuar njëri-tjetrin, por duke ftuar Frymën e Shenjtë të na transformojë dhe duke u zhytur në shkrimet e shenjta.

Frymë e Shenjtë, na ndihmo të përqendrohemi tek Jezusi, jo tek të tjerët, dhe na transformo në mënyrë që rrugët e Tij të jenë tonat!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 93
  SpirancatAtëherë, nga frika se mos përplaseshin kundër shkëmbinjve, hodhën nga kiçi kaëėr spiranca, duke pritur me ankth që të bëhej ditë. Veprat e apostujve 27:29 Marinarët ishin në bord, kur një stuhi dimri filloi të godasë anijen e tyre të vjetër. Ata  po dëgjonin kërcitjet dhe  zhurmat që vinin nga…
  Tags: të, që, në, dhe, inkurajime
 • 93
  Na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve!Veprat e Apostujve, kapitulli 15, vargu 28, thotë: “Në fakt na u duk mirë Frymës së Shenjtë dhe neve që të mos ju ngarkojmë asnjë barrë tjetër përveç këtyre gjërave të nevojshme “ Ky është vërtet një varg interesant dhe një fjali vërtet interesante në mes të kapitullit 15 të veprave…
  Tags: të, në, dhe, që, inkurajime
 • 93
  “Pavarësisht se cila mund të jetë sfida që hasni, zgjidhja është gjithmonë e njëjtë – besim te Zoti”Në pjesën e Torahut të kësaj jave, thirrja e Zotit drejtuar Bijve të Izraelit sfidoi besimin e tyre. Një përvojë e tillë nuk ishte vetëm për Izraelin; pasi çdo besimtar do sfidohet në besimin e tij çdo ditë. Natyrisht në rastin e Izraelit ishte një provë e madhe; zotërimi i…
  Tags: të, në, se, dhe, që, është, inkurajime
 • 93
  Kurajo!Tek Veprat e Apostujve, kapitulli 23, Pali po gjykohet dhe ai po dëshmon për Ungjillin dhe, ndërsa e bën këtë, grindja rreth tij bëhet aq e dhunshme, sa që tribuni kishte frikë se mos Pali bëhej copa-copa nga kjo turmë dhe u dha urdhër ushtarëve që ta largonin Palin prej…
  Tags: të, dhe, në, që, inkurajime
 • 92
  Bindja hap portat e Qiellit!Në vitet e fundit të jetës së tij, apostulli Gjon shkroi: “Kush lindi nga Perëndia nuk kryen mëkat” (1 Gjonit 3:9). Në po të njëjtën lëtër, pak më sipër, ai thotë: “Po të themi se jemi pa mëkat, gënjejmë vetveten dhe e vërteta nuk është në ne.” (1:8). Ekziston një dallim i…
  Tags: të, dhe, që, në, inkurajime
Comments