Kulturë

Dëmtohet pllaka që shënonte vendvarrezat e Kishës Protestante Ungjillore të Kosovës në komunën e Gjilanit

Zyra qendrore e Kishës Protestante Ungjillore të Kosovës për mediat dhe opinion e gjerë lëshon këtë:

KOMUNIKATË

Si qytetarë të barabartë të vendit tonë, ashtu siç edhe ligjet e kushtetuta e Republikës sonë na garantojnë, si dhe si të krishterë protestantë të njohur e pranuar sipas ligjit të fesë e që në tërë Kosovën jemi të pranishëm në 20 komuna me mbi 12,000 besimtarë, si Bashkësi shprehim indinjatën dhe shqetësimin tonë lidhje me demolimin dhe dëmtimin e pllakës që shënonte vendvarrezat tona në komunën e Gjilanit.
Kjo pllakë shënjimi ishte vendosur me respekt e gatishmëri nga autoritet komunale të qytetit të Gjilanit në fillim të këtij qershori, por ja tani qê është thyer e vandalizuar nga argatët e territ të zi. Rasti është lajmëruar në polici dhe komunë.

Komuniteti ynë e kishte njoftuar me shumë gëzim gjithë opinion tonë për gjestin e mirë të komunës së Gjilanit për sigurimin e vendvarrezave për ne në këtë komunë, edhe pse ky obligim ligjor, ku ne si të krishterë protestantë shqiptarë qe shumë vjet nuk kishim mundësi për një tokë varrimi që ky shërbim të bëhej me dinjitet dhe në paqtim për besimtarët tanë dhe të tjerët.

U bëjmë thirrje organeve të rendit që t’i gjejnë shkelësit e ligjit menjëherë dhe të ndërmarrë masa parandalimi për gjithë ata që vazhdimisht bëjnë e përhapin e frymëzojnë urrejtje ndërfetare dhe që çdo ditë po prishin bashkëjetesën ndërfetare e ku më së shumti po pësojnë komunitetet më të vogla dhe ata qytetarë që janë më tolerantë.

Në të njëjtë kohë lypim nga të gjitha komunat tjera ku ne si Kishë Protestante Ungjillore e Kosovës kemi bërë kërkesa për vendvarreza për komunitetin tonë që të realizohen këto kërkesa sa më parë.

Pastor Femi Cakolli
Kryetar i KPUK
23 shtator 2019
Prishtinë

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Fiton çmimin shkencor për “Shqipëria e rigjetur”, profesoresha italiane shprehet se është befasuar që në 1300-n Shqipëria ishte një shtet i madh në Adriatik. Studiuesja e njohur italiane, Lucia Nadin, ka qenë e entuziazmuar ditën e djeshme, pasi u shpall fituesja e çmimit shkencor për Gjergj Kastriotin – Skënderbeun dhe…
  Tags: të, në, që, për, dhe
 • 97
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 96
  Kongresi i Manastirit, Kongresi i unifikimit të një alfabeti të gjuhës shqipe është tubimi i dijetareve shqiptarë më 14 nëntor deri më 22 nëntor të vitit 1908 në Manastir, në qendrën e atëhershme të Vilajetit për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Gjendja gjatë zhvillimit te letërsisë shqipe ishin hartuar…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 96
  Të trajnosh fëmijët për të dashur dhe për t’i shërbyer Zotit,  për të qenë të dhembshur ndaj të tjerëve, e për të  ecur vazhdimisht në besim, është gjëja më fisnike  e më e rëndësishme që një prind mund të bëjë.  Ndaj ne duhet të gjejmë një gëzim të madh në…
  Tags: të, që, për, dhe, në
 • 96
  “Lavdi Perëndisë në vendet më të larta, dhe paqe mbi tokë njerëzve mbi të cilët qëndron mirëdashja e tij” (Lk.2:14) Të dashur miq e mikesha Të nderuar qytetarë dhe përfaqësues të komunitetit ndërkombëtar, Muaji dhjetor për gjithë komunitetin tonë protestant në Kosovë paraqet muajin e Krishtlindjes prandaj edhe mbahen shërbesa,…
  Tags: të, dhe, që, për, në
Comments