Inkurajime

Falenderues në mes të vuajtjes!

Në gjithçka (pavarësisht rrethanave) falenderoni (Perëndinë), sepse i tillë është vullneti i Perëndisë në Krishtin Jezus (Zbuluesi dhe Ndërmjetësuesi i atij vullneti) për ju. – 1 Thesalonikasve 5:18

Bibla na inkurajon të jemi falenderues gjithmonë. Është e thjeshtë kur Perëndia i përgjigjet lutjeve dhe na nxjerr nga telashet. Por nuk është gjithmonë kaq e thjeshtë kur gjërat nuk shkojnë mirë. Si mund të qëndrojmë falenderues në mes të vuajtjes?

Kemi dy zgjedhje për të bërë. E para është të lavdërojmë Perëndinë pavarësisht se çfarë po ndodh në jetët tona. Një mënyrë tjetër është në mes telasheve dhe vështirësive, mund të ngazëllejmë për dashurinë e vazhdueshme të Perëndisë dhe besnikërinë e tij dhe për gjërat që janë mirë në jetën tonë.

Zgjedhja e dytë është të pyesim “Perëndi, çfarë mund të mësoj nga kjo? Çfarë do që të më mësosh përmes kësaj, që unë të jem më pranë teje dhe të ngazëllej plotësisht në mirësinë tënde?” Nuk janë pyetje të thjeshta dhe përgjigjet janë të vështira për t’u dëgjuar.

Kur kalojmë përmes vështirësive, ndonjëherë mund të kuptojmë vetëm mësimet e rëndësishme në jetën tonë. Falë Perëndisë që kohët e vështira ju drejtojnë në gjëra më të mira.

Në mes të vuajtjes, jepini lavdi Perëndisë dhe besojini t’ju drejtojë në gjëra më të mëdha dhe më të mira.

Lutje

Perëndi, jam falenderues për dashurinë dhe praninë Tënde. Më fal për murmuritjet kur gjërat shkojnë keq dhe më kujto për gjithë gjërat që shkojnë mirë në jetën time. Unë dua të ngazëllej gjithmonë në Ty.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Dritë në kulturën e errëtGjithmonë ka pasoja kur populli i Perëndisë ndalon së nderuari Atë dhe  nuk i bindet Fjalës së Tij. Kur izraelitët ia kthyen shpinën Perëndisë, Zoti u hoqi dorën e tij mbrojtëse. Dhe ata përfunduan si viktima të terroristëve të kohës së tyre, babilonasve. Lexoni librin  e Habakukut se çfarë thotë…
  Tags: të, dhe, për, në, mesazh, inkurajime
 • 98
  Të ngadaltë në zemërim!Fjalët e urta 19:11: “Mënçuria e bën njeriun të mos rrëmbehet shpejt nga zemërimi dhe është në lavdinë e tij t’i kapërcejë fyerjet.” Mendoni për këtë. Meditoni për këtë. Mencuria e bën njeriun të ngadaltë në zemërim dhe është në lavdinë e tij t’i kapërcejë fyerjet. Mendoni për pjesën e…
  Tags: të, në, dhe, për, mesazh, inkurajime
 • 98
  Çfarë rëndësie ka Izraeli në profecitë Biblike?Izraeli është pjesë e rëndësishme e planit të Zotit dhe për këtë duhet të jemi gjithmonë në dakortësi me Zotin. Mësuesi i Biblës, Baruch Korman nga Izraeli gjatë një interviste dhënë përmes skype-it për TV7 Albania ndan interpretimin biblik duke nisur nga Libri i Zanafillës. Sipas tij, Zoti na tregon për Izraelin…
  Tags: të, dhe, në, për, mesazh, inkurajime
 • 97
  Përse pyesim “Përse?”…”Zot, unë besoj; ndihmo mosbesimin tim.” – Marku 9:24 A e keni gjetur ndonjëherë veten në një situatë tragjike dhe keni pyetur Perëndinë: “Përse? Pse po më ndodh kjo mua?” Për një moment, le të imagjinojmë që Perëndia iu përgjigj kësaj pyetjeje. A do të ndryshonte ndonjë gjë shpjegimi i Tij?…
  Tags: të, më, dhe, për, në, mesazh, inkurajime
 • 97
  Çfarë do të thotë që Shkrimi është i gjallë?Fjala jote është një llambë në këmbën time dhe një dritë në shtegun tim.-Psalmi 119 : 105 Që të jetojmë sipas Biblës, duhet të dimë se Fryma e Shenjtë na flet përmes shkrimit.  Hebrenjve 4:12 na tregon se Fjala e Perëndisë është e gjallë dhe vepruese. Kjo ndodh sepse Fryma e Shenjtë…
  Tags: të, dhe, në, është, mesazh, inkurajime
Comments