Uncategorised

Familja e suvenireve me shenjat e Kosovës

Një dyqan që kishte nisur si vend ku mund të gjesh suvenire të gatshme, nuk do t’i mjaftonte familjes Dedinja. Në fakt, do të ishte nevoja për të pasur diçka autentike, ajo që do ta shtynte familjen të prodhonte vetë suvenire që i përkasin një historie të një shteti.

Kryefamiljari i kësaj familjeje, Xhelal Dedinja, një mjeshtër çantapunues, do ta riorientonte kreativitetin e tij, pothuajse i detyruar që ta bëjë këtë. Bashkë me gruan dhe fëmijët e tyre, do të vinin në Prishtinë për të nisur një biznes të vogël. Në Mitrovicën e shkatërruar nga serbët në luftë kishin pësuar edhe shtëpia dhe biznesi i tyre i dikurshëm, ai i prodhimit të çantave, shkruan Koha Ditore.

Me dyqanin do të merrej zonja e shtëpisë, Shpresa Dedinja. Në një bisedë për “Kohën Ditore”, ajo e nis rrëfimin për prodhimin e suvenireve me motivin që e shtyri familjen në këtë gjë.

Prej gurëve të “Trepçës” deri te Helmeta ilire

“Fillimisht kemi nisur me një dyqan për shitjen e dekoreve për shtëpi. Por njerëzit kanë qenë të interesuar për diçka të Kosovës, që mund ta marrin me vete”, thotë Dedinja.

Ajo e pranon se ka qenë nevoja e tregut dhe kërkesat e klientëve ato që e kanë orientuar biznesin drejt krijimit të produkteve unike, që përfaqësojnë Kosovën. Meqë kishin përvojën e zanatliut, kjo për familjen nuk ishte edhe aq e vështirë…koha.net

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 94
  “Mos” me zërin që synon të thyejë paragjykimet ndaj gruas“Çika e nanës, amanet për s’gjalli po ta la, runa ftyrën, derën e nderin...”, shkruhet në rreshtin e parë të tablosë së formatit të madh ngjyrë ari. Disa fjali që dalin të jenë këshilla të një nëne për vajzën para martesës, Norë Potera shpesh i ka mbuluar me ngjyrë. Menjëherë…
  Tags: të, për, në, një, që
 • 92
  Me “besa-besë” para 121 vitesh filloi punimet Lidhja e PejësNë fund të shekullit 19-të tokat e banuara me shqiptarë u vunë përsëri në rrezik kur fqinjët ballkanikë të shqiptarëve filluan aktivisht të ndeshen për të marrë pjesë nga territori i Maqedonisë, kontest që do të shpinte drejt Luftërave Ballkanike. Territori i Kontestueshëm përfshinte edhe katër vilajetet shqiptare. Patriotët shqiptar…
  Tags: të, në
 • 91
  95 vjet nga vrasja e Luigj GurakuqitLuigj Gurakuqi ishte veprimtar i çështjes kombëtare, hartues dhe nënshkrues i Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë, poet, arsimtar, tekstolog, gjuhëtar, diplomat, deputet dhe Hero i Popullit shqiptar. Ai shkroi deklaratën e Pavarësisë së Shqipërisë. Dora e tij shkroi alfabetin e miratuar nga Kongresi i Manastirit. Është një nga personalitetet më…
  Tags: të, në
 • 90
  “Through Arts We Rise” në kohë pandemie kthen vëmendjen për të pastrehëtNë fillim të këtij viti artistja Alketa Xhafa-Mripa kishte themeluar një organizatë për të adresuar çështjet shoqërore nëpërmjet artit. E kishte titulluar “Through Arts We Rise” (Përmes artit ne lartësohemi). Këtë muaj artistja që jeton në Londër i është përveshur punës. Përmes kësaj organizate ka hapur thirrjen e parë për…
  Tags: të, që, në, për
 • 90
  “Anibari” synon të nxisë edhe të shkruaritTetë të rinj nga vende të ndryshme janë bërë bashkë në Pejë për të mësuar më shumë sesi të shkruajnë një kritikë për film, por edhe sesi të raportojnë nga një festival. Kjo masterklasë po mbahet në kuadër të edicionit të dhjetë të Festivalit Ndërkombëtar të Filmit të Animuar. Olga…
  Tags: të, në, që, për
Comments