Kulturë

Festivali Reja, lulishtja para Galerisë kthehet në ekspozitë arti

Një edicion i dytë festivali dedikuar Resë, instalacionit pranë Galerisë së Arteve, për të kremtuar dy vjetorin e kësaj vepre arti.

Nga data 18-27 maj Reja dhe lulishtja e saj do të shndërrohen në hapësira për teatër, instalacione audiovizuale, bashkëbisedime e shumëçka në “Cloud fest”.

“Festivali fillon me 3 performanca dhe në total janë mbi 30 performanca në 10 ditë nga 15 shtete. Kemi performanca muzikore, vvorkshope, trajnime për artistët e rinj në fushën e dancit, kemi trajnim për shkollën e Baletit, po ashtu kemi performancë letrare””, tha Edit Pulaj, Drejtore e Instalacionit “Reja”.

Për herë të parë artistët e trupës teatrore të artistes gjermane Pina Bausch, vijne të performojnë në Tiranë, e po ashtu për të parën herë prezent përmes instalacionit të tij do të jetë edhe artisti shqiptar me famë ndërkombëtare Anri Sala.

“Kemi Anri Salën me një projeksion shumë të rëndësishëm. Për herë të parë kemi një prezantim të Anrit në Tiranë. Po ashtu është edhe simpoziumi i dashurisë, që është një performancë filozofike e mbështetur nga Ambasada Franceze në bashkëpunim me filozofë shqiptarë, por kryesisht të diasporës”, vijon Pulaj./Top Channel

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 80
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, për
 • 76
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 74
  Çështja e kthimit të Fondit Pensional të Kosovës nga Serbia, mund të përfshihet në kuadër të bisedimeve ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel. Shteti i Serbisë kishte ndalur kontributet e pensionistëve të Kosovës nga qershori i vitit 1999, pas përfundimit të luftës së fundit në Kosovë. Që nga atëherë, pensionistët…
  Tags: të, në, nga
 • 72
  Partitë opozitare në Kosovë insistojnë që presidenti Hashim Thaçi të mos jetë në krye të procesit të dialogut me Serbinë, tani kur po afrohet edhe faza finale e tij. Sipas opozitës, Kuvendi është organi më i lartë, i cili duhet të vendosë për këtë çështje. Vetëm pasi që Thaçi të…
  Tags: të, në
 • 71
  Pas afër 5 viteve të negociatave mes Shoqatës për Menaxhimin Kolektiv të të Drejtave APIK dhe mediave, në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, është nënshkruar sot marrëveshja për tarifat e përgjithshme që duhet të paguajnë mediet, përkatësisht televizionet dhe radiot, për shfrytëzimin e muzikës si lëndë e mbrojtur me…
  Tags: të, për
Comments