Kulturë

Filarmonia e Kosovës çon në Paris “Njeriu me armë”, veprën kushtuar luftës

Filarmonia e Kosovës mbajti konferencë për media, për t’i shpalosur detajet e prezantimit të parë të korit dhe orkestrës së Filarmonisë për koncertin që do të mbahet në Paris, më 22 maj.

Drejtori i Filarmonisë së Kosovës, Baki Jashari, tha se ky koncert është bërë për nder të 20-vjetorit të Çlirimit të Kosovës.

 

Filarmonia e Kosovës do të prezantohet me veprën ‘Njeri me armë’, kompozuar nga kompozitori britanik Karl Jenkins. Kjo vepër ishte realizuar në vitin 1999 dhe u kushtohet viktimave të fundit në Kosovë.

Ambasada e Francës në Kosovë është iniciator i këtij evenimenti të madh, me ç’rast do të prezantohet me 110 performues.

Adelina Paloja, soprano, tha se kjo vepër është trajtuar më ndryshe dhe se është e veçantë për faktin se trajton fatin e një të mbijetuari të luftës.

Violinisti nga orkestra Festim Fana, tha se janë bërë të gjitha përgatitjet dhe se shpreson se do të kthehen faqebardhë. Trupa e Filarmonisë do të udhëtojë të hënën për në Paris.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 95
  Kongresi i Manastirit, Kongresi i unifikimit të një alfabeti të gjuhës shqipe është tubimi i dijetareve shqiptarë më 14 nëntor deri më 22 nëntor të vitit 1908 në Manastir, në qendrën e atëhershme të Vilajetit për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Gjendja gjatë zhvillimit te letërsisë shqipe ishin hartuar…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 93
  Në fund të shekullit 19-të tokat e banuara me shqiptarë u vunë përsëri në rrezik kur fqinjët ballkanikë të shqiptarëve filluan aktivisht të ndeshen për të marrë pjesë nga territori i Maqedonisë, kontest që do të shpinte drejt Luftërave Ballkanike. Territori i Kontestueshëm përfshinte edhe katër vilajetet shqiptare. Patriotët shqiptar…
  Tags: të, në
 • 91
  Vdekja e Jezusit është ndër ngjarjet më të përfolura ndonjëherë, si dhe një ndër faktet historike më fascinuese. Madje edhe kritikët më të mëdhenj e pohojnë se vdekja e Jezusit në duart e ushtarëve romakë është një fakt i padiskutueshëm historik. Por pse u dënua Jezusi nga Nazareti me vdekje?…
  Tags: të, dhe, për
 • 89
  Nga: Driton Krasniqi Mund të ngjajë që një pjesë e konsiderueshme e njerëzve edhe mund të mos jenë në dijeni se liria fetare shtrihet mu në zemër të demokracisë amerikane. Amendamenti i parë i Kushtetutës së SHBA-së përcakton orientimin shtetëror se Kongresi nuk do të themelojë asnjë religjion dhe nuk…
  Tags: të, në, për
Comments