Kulturë

Filmi “Përjetësisht fëmijë” fiton tre çmime në Venezuelë

Filmi “Përjetësisht fëmijë” fiton tre çmime në Venezuelë
i shkurtër “Përjetësisht Fëmijë” /Eternally Child/me skenar e regji të Lorena Sopit, është shpallur fitues i trefishtë në Five Continents International Film Festival – Venezuela.

Filmi “Përjetësisht Fëmijë” në Edicionin e 16-të të këtij festivali, në kategorinë e filmit të shkurtër, ka fituar çmimin Filmi më i mirë fantastik, çmimin për Aktorin më të mirë – Xhevat Qorraj dhe çmimin për regjisorin e ri më të mirë – Lorena Sopi.

Ky film ka qenë pjesë e më shumë se 40 festivaleve të ndryshme ndërkombëtare dhe deri tash ka fituar 14 çmime.

Accolade Global Film Competition – La Jola, USA 2017 – Award of Merit

Wendy’s Short Film Festival – Austin, USA 2107 – Best Drama Short

Texas Short Film Festival – San Diego, USA 2017 – Best Foreign Short

Bangalore International Film Festival – Bangalore, India 2017 – Special Jury Prize

Gold Movie Awards – London, UK 2017 – Best Short Film

Hellfire Film Festival – Kent, UK 2017 – Best Short Film

Pink City International Film Festival – Jaipur, India 2017 – Best Director

Montecatini International Short Film Festival – Montecatini, Italy 2017- Special Prize

Canada Short International Film Festival – Montreal, CA 2017 – Award of Commendation

North American Film Awards – New York, USA 2017 – Bronze Award

Best Shorts Film Festival – Los Angeles, USA 2018 – Special Mention

Five Continents International Film Festival – Venezuela 2018 – Best Fantastic Short Film

Five Continents International Film Festival – Venezuela 2018 – Best Yong Director – Lorena Sopi

Five Continents International Film Festival – Venezuela 2018– Best Lead Actor – Xhevat Qorraj

Filmi “Përjetësisht Fëmijë” trajton raportin e rrënuar familjar mes babait autoritar dhe fëmijës së tij të mitur. Moni, një djalë dhjetëvjeçar, jeton me të atin Xhemën në varfëri të madhe. Gjatë një dreke fatale, i ati Xhema vret aksidentalisht djalin e tij, Monin. Gjatë gjithë jetës së tij, Xhema ndjen peshën e mallkimit, duke bartur mbi supet e veta fajin për atë që ka ndodhur. Në ditët e tij të fundit, në moshë të shtyrë, Xhema kthehet në shtëpinë ku ka ndodhur vrasja për të kërkuar falje nga djali i tij i vdekur, me shpresë se do të lirojë shpirtin nga pesha e fajit dhe do të pushojë i qetë në jetën e përtejme.

Në rolin kryesor paraqitet aktori i njohur Xhevat Qorraj dhe aktori Miran Zymberaj. Në rolet e tjera vijnë Sheqerije Buqaj, Beslidhe Bytyqi, Kosovare Hoti, Joni Thimi, etj.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 73
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe
 • 62
  Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe, të, në
 • 62
  Willem Poelstra ishte fjalëpak, por në të njëjtën kohë jashtëzakonisht i lidhur me subjektet e fotografive të tij dokumentare. Ai vdiq në Amsterdam në moshën 62-vjeçare. Në njërën prej fotografive të opusit të gjerë të fotografit paraqitet një çift i rëndomtë në Kosovë. Personazhet janë të ulur në divan, janë…
  Tags: të, në, dhe, tij
 • 60
  Prishtinë, 18 maj - “Përreth globit, gratë po luftojnë për ndryshim duke realizuar filma të mrekullueshëm artistikë, dhjetë prej të cilëve e përbëjnë këtë vitrinë”, ka shkruar kritikja filmit Sarah Ward, në ueb-faqen zyrtare të një festivali filmi me traditë 65-vjeçare. Kësisoj e ka prezantuar kategorinë “Europe! Voices of Women…
  Tags: të, në, ka, film, dhe
 • 59
  Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së duke i bërë asaj një rrethim të hekurt. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë…
  Tags: të, dhe, në
Comments