Mesazh

fuqia e Perëndisë përmes lutjes

I cili në ditët e mishit të tij, me klithma të forta dhe me lot, i ofroi lutje dhe përgjërime atij që mund ta shpëtonte nga vdekja, dhe u dëgjua për shkak të frikës nga Perëndia. – Hebrenjve 5:7

Lutja është kaq e fuqishme sepse bashkon zemrat e njerëzve në tokë me zemrën e Perëndisë në qiell. Kur ne lutemi, lidhemi me Perëndinë dhe Ai ndikon jetët tona përtej kuptimit tonë.

Unë besoj që lutja është një nga fuqitë më të mëdha në gjithë universin. Mund të duket si një pohim i guximshëm, por është i vërtetë!

Lutja hap derën që Perëndia të punojë. Është veprimtaria në të cilën ju dhe unë mund të përfshihemi në tokë kur ne kemi nevojë për fuqinë e qiellit të vijë në jetët tona dhe të sjellë urtësi, drejtim, inkurajim apo shpërthim mrekullie. Lutja na lidh me fuqinë e Perëndisë, dhe prandaj është një forcë më e madhe se çdo gjë tjetër që mund të imagjinojmë. Edhe Jezusi kishte nevojë të lutej dhe të merrte këtë fuqi kur ishte në tokë.

Vetëm fuqia e Perëndisë mund të sjellë paqe dhe gëzim, të sigurojë urtësi, të vendosë vlerë dhe qëllim në jetën e një personi, dhe të performojë çdo lloj mrekullie.

A doni të shikoni këtë fuqi të punojë në jetën tuaj? Atëherë bëjeni lutjen përparësi.

Lutje

Zot, fuqia e lutjes është befasuese. Unë dua të lidhem me Ty dhe të shikoj punën Tënde në jetën time, prandaj unë bëj një përkushtim të qëndroj në një gjendje të vazhdueshme lutjesh me ty.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 95
  Të mposhtësh pikëllimin dhe vetminëTë gjithë kalojmë kohë krizash dhe vështirësish në jetën tonë. Shumë herë, ato shkaktohen nga humbje të mëdha dhe pikëllimi vjen si pasojë e tyre. Pas humbjes së një njeriu të dashur, një divorci, një krize financiare që e kthen jetën tuaj përmbys, apo largimit nga një kishë ku keni…
  Tags: të, dhe, në, një, është, mesazh
 • 94
  Kur ankthi dhe pasiguria na rrethojnë, Zoti është ende në kontrollE gjithë bota është duke u përballur me një pandemi, e cila ka sjellë ndryshime të mëdha si asnjëherë më parë.  Tek Psalmi 11:3, fjala e Zotit thotë: Kur themelet janë shkatërruar, çfarë mund të bëjë i drejti? Shumë besimtarë po bëjnë të njëjtën pyetje sot. Edhe në këtë situatë që jemi…
  Tags: të, dhe, në, është, mesazh
 • 94
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 93
  Pse të jesh mirënjohës është një mënyrë e fuqishme për të jetuar i lirë?Tek Psalmi 28:7, fjala e Zotit thotë: Zoti është forca ime dhe mburoja ime; zemra ime ka pasur besim tek ai dhe unë u ndihmova; prandaj zemra ime ngazëllen dhe unë do ta kremtoj këtë me këngën time. Kemi kaq shumë për të qenë mirënjohës në këtë jetë, çdo ditë. Por…
  Tags: të, dhe, mesazh
Comments