LAJMET E FUNDIT

“Gardhi” i Kosovës me një tjetër shans drejt “Oscarit”

Me dy trofe tashmë, “Gardhi” i Kosovës vazhdon rrugëtimin nëpër festivale. Pas suksesit në një prej festivaleve më prestigjioze të filmit të shkurtër në veri të ShBA-së, ”Palm Springs International Short Film Festival”, ku në qershor mori çmimin si filmi më i mirë i shkurtër duke fituar të drejtën për kualifikim për “Oscar” dhe triumfit në “DokuFest”, filmi i Lendita Zeqriajt është në garë zyrtare në “New Orleans Film Festival”.

“‘Gardhi’ është filmi që ka marrë më së shumti poenë nga juria vlerësuese, por që në fakt ka pasur më së paku buxhet në Kosovë. Tashmë është pranuar edhe në një prej festivaleve të njohura të filmit të shkurtër në New Orleans të SHBA-së”, ka thënë Zeqiraj.

‘Gardhi’ po vlerësohet ndërkombëtarisht ndërkohë që në Kosovë është filmi me më së paku buxhet, filmat e tjerë që kanë qenë në listë kanë marrë dy herë më shumë sesa ‘Gardhi’”, ka thënë Zeqiraj, për filmin e saj në të cilin luajnë Arti Lokaj, Ilire Vinca, Adriana Matoshi, Rozafa Çelaj, Melihate Qena, Xhejlane Godanci, Kumrije Hoxha, Arta Selimi, Alketa Sylaj, Edita Dula, Timur Urqan, Norik Xhemajli dhe qenushja Nina.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 85
  Filmi “Touch Me Not” (Mos më prek) e regjisores rumune Adina Pintilie, që flet për një grua e cila përballet me çështje të intimitetit dhe mëson se si të ndihet rehat me trupin e saj, e ka marrë “Ariun e artë” të edicionit të sivjetmë të festivalit “Berlinale”. Ndërsa Wes…
  Tags: të, në, ka, për, që
 • 83
  Prishtinë, 1 mars – Një numër i artistëve janë bërë tok gjatë ditës së mërkurë, në sallën e vogël të Teatrit Kombëtar të Kosovës. Kësaj radhe jo për ndonjë projekt artistik a protestë, por për të gjetur mënyra që t’i dalin në ndihme njërit prej kolegëve të tyre. Në këtë…
  Tags: të, për, që, ka, në
 • 79
  Kur anëtarët e orkestrës kanë zënë vendet e tyre në sallë, entuziazmi i të pranishmëve është ndierë fort. Shumë prej atyre që donin të përcillini nga afër koncertin nuk kanë pasur karrige të lira. Kanë bërë hall në korridoret e katit të epërm duke ndjekur interpretimin nga një tjetër perspektivë,…
  Tags: të, në, ka, një, më, së
 • 79
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, për
 • 79
  Siç kemi dëgjuar të thuhet, lumturia është një udhëtim jo një destinacion. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Ne vijmë nga vende e rrethana të ndryshme dhe kemi interes për gjëra  që janë të ndryshme. Por ka diçka universale, që e kërkojmë të gjithë, pavarësisht se cilët jemi, ajo është…
  Tags: të, që, në
Comments