Kulturë

Gashi: Veprat e artit flasin më shumë se fjalët e politikës

Në Muzeun e Kosovës u hap ekspozita “Prishtina: Qytet i Nderit dhe Mirënjohjes”, organizuar nga Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Muzeu i Kosovës dhe Ambasada e ShBA-së në Kosovë, ku u prezantua vepra artistike që tregon për rrugëtimin e Prishtinës nëpër etapa të ndryshme historike.

Në hapje të ekspozitës mori pjesë edhe Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, i cili e konsideroi këtë vepër si një punë të mrekullueshme, e cila do ta rendisë Prishtinën në mesin e qyteteve botërore që mbajnë vulën e ndërtimit të paqes.

“Në cilësinë e Ministrit të Kulturës, dua të ju përgëzojë të gjithëve që jeni angazhuar në projekt, dhe sot të gjithë ne, kemi arsye të ndihemi mirë për faktin se, deri në këtë fazë, ja keni dalë t’i realizoni me sukses përkushtimet dhe detyrat tuaja”, ka thënë Gashi, duke premtuar se MKRS-ja do të vazhdojë të mbështesë menaxhmentin e Muzeut të Kosovës, në mënyrë që vepra monumentale por edhe dokumentet e artit që janë krijuar në fazën e dytë, të promovohen dhe të rrugëtojnë nëpër vendet e tjera, si pjesë e përkushtimit për të treguar storien e Prishtinës dhe të Kosovës, përmes këtyre veprave të jashtëzakonshme që janë punuar.

“Kemi shumë arsye për ta bërë këtë. Së pari se përkushtimet e shtetit dhe të Qeverisë së Republikës së Kosovës për ndërtimin e vazhdueshëm të paqes, tolerancës dhe mirëkuptimit me përmbajtjen e qëllimeve dhe mesazheve të projektit të zhvilluar në të dy fazat, janë tërësisht në harmoni me njëra tjetrën. Prandaj, kemi arsye të ndihemi mirë që institucionet tona të trashëgimisë kulturore, në këtë rast Muzeu i Kosovës, me ndihmën e programeve mbështetëse të aleatit tonë më të madh SHBA-së, po arrijnë që jashtëzakonisht mirë t’i transmetojnë këto përkushtime për paqe mirëkuptim dhe tolerancë”, tha ministri.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Ka filluar kremtimi i Javëve të Frankofonisë në Kosovë, aktivitet ky që kremtohet çdo vit në muajin mars, në më shumë se 70 vende të botë. Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës si koordinatore vendore e Frankofonisë në Kosovë, së bashku me përfaqësitë diplomatikë të Francës, Belgjikës, Luksemburgut, Zvicrës…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 100
  Në jetë gjithçka mund të kthehet në art, por jo gjithkush mund ta bëjë një gjë të tillë. Është artistja Rudina Xhaferi ajo e cila arrin që çdo gjë ta trajtojë në këtë mënyrë. Veshjet të cilat i krijon ajo nuk janë në trend dhe nuk mund t’i shohësh askund…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 100
  Në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës të mërkurën është mbajtur simpoziumi shkencor ndërkombëtar, “Filozofia dhe teatri: raportet e teatrit bashkëkohor me teatrin modern”. Nën organizimin e këtij institucioni, me këshill organizues të përbërë nga Rexhep Ismajli, Eqrem Basha e Muhamedin Kullashi, studiues vendorë e ndërkombëtarë kanë shpalosur prezantimet…
  Tags: në, të, që, dhe
 • 100
  Edhe pse larg vendlindjes, komuniteti shqiptar në Nju Jork ruan me zili vlerat e kombit. Dëshmi për këtë është festivali shqiptar në këtë qytet amerikan, që çdo vit për gati tre dekada sjell këngë e valle folklorike. Festivali i 29 shqiptar në Nju Jork, solli program të pasur kulturor. Ky…
  Tags: të, në, që, dhe
 • 100
  Prishtinë, 9 mars – Gra me shami e kokëzbuluar, të gjitha të veshura në të zeza, lëvizin me të njëjtën koreografi. Nëpërmjet performancës ua kanë mësyrë varreve të një fshati në Liban. Që të gjitha i shqetëson fakti se midis burrave zhvillohet luftë fetare. E ato janë të bashkuara në…
  Tags: të, në, dhe, që
Comments