Inkurajime

Gënjeshtrat që i themi vetes!

Rrini zgjuar dhe lutuni, që të mos bini në tundim; sepse fryma është gati, por mishi është i dobët.- Mateu 26: 41

Një yll i pashëm kinematografik i cili kishte një grua të bukur u kap në një lidhje me dadon e fëmijëve të tij. “Zbulova se isha një person ndryshe nga ai që mendoja se isha. Jam shumë i zhgënjyer nga vetja”, pranoi ai çuditërisht.

Ndoshta nuk i kemi tradhtuar bashkëshortët tanë, por sa e sa herë e kemi mashtruar veten? Sa shpesh i themi vetes gënjeshtra për aftësinë tonë për të bërë gjënë e gabuar?

Një nga tregimet e mia të preferuara në Bibël që demonstron pikërisht këtë tematikë gjendet në Dhiatën e Vjetër, kur njerëzit u gjetën veten duke adhuruar një idhull, një viç të artë. Udhëheqësi i tyre, Aaroni, tha: ” Kush ka ar të mos e mbajë me vete”. Kështu ata ma dhanë mua dhe unë e hodha në zjarr, dhe na doli ky viç!” (Eksodi 32:24)

Ndonjëherë, madje ia themi këto gënjeshtra edhe Zotit. Një çift në Bibël shiti pak tokë. Askush nuk u kërkoi atyre t’i jepnin paratë, por ata deklaruan publikisht se do ti jepnin të gjitha për Zotin, por fshehtas i mbajtën disa. Perëndia i goditi ata me vdekje – por jo sepse Ai kujdesej për paratë, por sepse ata gënjenin për veprimet e tyre (Veprat 5:1-11).

Ne nuk duam të besojmë atë që thotë Shkrimi: se zemra e njeriut “mashtruese mbi çdo gjë dhe e ligë dëshpërimisht” (Jeremia 17:9) dhe se ne kemi nevojë për shpëtim. Por Zoti e di dhe ka dhembshuri për ne. Për ndjekësit e Tij, Jezusi tha: “Sepse fryma është e gatshme, por trupi është i dobët!” (Mateu 26:41)

Zemra gënjehet më tepër se çdo gjë tjetër dhe sëmuret në mënyrë të pashërueshme; kush mund ta shërojë atë?

Zgjidhja? Jezusi tha: “Rrini zgjuar dhe lutuni”. Kur ta bëjmë këtë, Ai premton se do të gjejmë “mëshirë dhe hir për të ndihmuar në kohë nevoje” (Hebrenjve 4:14–16).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 89
  “Zoti ka një rol në të ardhmen e Izraelit, si për vendin ashtu edhe popullin”Në leximin e Torës së kësaj jave, do të njihemi me një profet johebre të quajtur Balaam. Ky njeri me të vërtetë dëgjoi nga Perëndia, por fatkeqësisht në Dhiatën e Re mësojmë se ai nuk ishte besnik (Lexoni 2 Pjetrit 2:15, Juda vargu 11 dhe Zbulesa 2:14). Ky është njeriu…
  Tags: të, që, në, dhe, se, një, për, inkurajime
 • 89
  Prezantimi i Moisiut me ZotinNë fillim Perëndia krijoi qiejt dhe tokën. – Zanafilla 1:1 Një vëzhgim interesant, është që Bibla asnjëherë nuk mundohet që të provojë ekzistencën e Zotit. Ajo thjesht fillon duke e marrë të mirëqenë që Perëndia është aty, e që Ai u shfaq përpara llojit njerëzor, e që ti mund ta njohësh…
  Tags: të, që, në, një, dhe, ai, se, inkurajime
 • 88
  Vepra e Zotit!A keni pasur ndonjëherë dikë të besuar – dikë që e dinit se mund të mbështeteni kur jeta juaj ishte e mbushur me sfida dhe stuhi? A keni luajtur ndonjëherë sport dhe keni pasur ndonjë shok skuadre që e dinit se mund ta fitonte lojën për ju, pa marrë parasysh…
  Tags: të, në, që, për, dhe, ai, një, se, nuk, ne
 • 88
  Çfarë lidhje ka zemra me dhënien?Shërbesa quhet Xhaketa për Jezusin dhe është shumë praktike. Çdo të dielë në mbrëmje pastori Erik Denton bashkë me  një ekip njerëzish, ecin për më shumë se 80 km nga Riverside, Kaliforni për në rrugët e Los Anxhelosit për të ushqyer të pastrehët me  një vakt ushqimi të ngrohtë  dhe…
  Tags: të, një, për, që, se, në, nga, dhe, inkurajime
 • 88
  “Pavarësisht se cila mund të jetë sfida që hasni, zgjidhja është gjithmonë e njëjtë – besim te Zoti”Në pjesën e Torahut të kësaj jave, thirrja e Zotit drejtuar Bijve të Izraelit sfidoi besimin e tyre. Një përvojë e tillë nuk ishte vetëm për Izraelin; pasi çdo besimtar do sfidohet në besimin e tij çdo ditë. Natyrisht në rastin e Izraelit ishte një provë e madhe; zotërimi i…
  Tags: të, në, se, dhe, që, një, është, inkurajime
Comments