Uncategorised

Gjej kënaqësi në Zotin!

Fjala kënaqësi do të thotë “të fitosh kënaqësi, përmbushje dhe lumturi të madhe”. A nuk është ky lloji i marrëdhënies që dëshironi me Zotin – një marrëdhënie në të cilën ju dhe Ai kënaqeni në praninë e njëri-tjetrit? Epo, edhe Zoti e dëshiron atë lloj miqësie  dhe e vetmja mënyrë se si mund t’a arrijmë atë lloj miqësie është përmes përkushtimit, besimit dhe durimit.

Së pari, një besimtar duhet t’ia përkushtojë rrugët e tij ose të saj Zotit. Kjo do të thotë që ne e ftojmë Atë të shqyrtojë dëshirat dhe planet tona dhe të ndryshojë çdo gjë që nuk i përshtatet qëllimit ose planit të Tij për jetën tonë.

Së dyti, një besimtar duhet t’i besojë Zotit. Kush është më i denjë për besimin tonë se Ati, i cili e dha Jezu Krishtin për të na shpëtuar nga mëkatet tona?  Sepse ai që nuk e kurseu Birin e vet, por e dha për të gjithë ne, qysh nuk do të na dhurojë të gjitha gjëra bashkë me të? (Romakëve 8:32).

Së treti, një besimtar duhet të gjejë prehje në Zotin. Kur shqetësohemi, as nuk I dedikohemi Zotit dhe as nuk besojmë tek Ai. Të presësh te Perëndia nuk është e lehtë, por vetëm Ai e di kur duhet të ndodhin gjërat.

Gëzimi i miqësisë  sonë me Zotin kërkon përpjekje,por janë përpjekje dashurie– sepse jemi krijuar të gjejmë kënaqësi në praninë e Perëndisë. Kënaqësia më e madhe që mund të përjetojmë është të ecim dorë për dore me Atin tonë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Duajeni Zotin! Duajini të tjerët!Dhe të keni para së gjithash një dashuri të madhe për njeri tjetrin, sepse “dashuria do të mbulojë një shumicë mëkatesh.”- 1 e Pjetrit 4 : 8 Jezusi e përsëriti tri herë tek (Gjoni 13:34-35). Do ta gjeni dhjetëra herë në Dhiatën e Re të Biblës. Është një frazë e vogël që përshkruan…
  Tags: të, uncategorised
 • 92
  Si mund të kesh një gjumë të ëmbël në një botë të pasigurt?Fjalët e urta, kapitulli 3, vargjet 23 deri në 26. Dëgjoni këtë premtim, kur kemi frikën e Zotit dhe kur marrim dituri prej Tij. Bibla thotë: “Atëherë do të ecësh i sigurt në rrugën tënde dhe këmba jote nuk do të pengohet. Kur do të biesh për të fjetur, nuk…
  Tags: të, dhe, uncategorised
 • 92
  Si të jesh një nënë beqare e suksesshme?Luiza, e cila për disa vite shërbeu si asistente administrative e burrit tim dhe aktualisht është Drejtoreshë e Medias së Guidelines, ka vajza binjake, të cilat tani janë të rritura. Për shumë vite, si nënë beqare, Luiza kishte përgjegjësi të dyfishta të kujdesej për fëmijët dhe të siguronte për to.…
  Tags: të, dhe, uncategorised
 • 91
  Lejoni dritën tuaj të shkëlqejë!Ashtu le të shndritë drita juaj para njerëzve, që të shohin veprat tuaja të mira dhe ta lëvdojnë Atin tuaj që është në qiej. – Mateu 5:16 Filozofi dhe oratori i famshëm Edmund Bruk tha: “Ajo që është e nevojshme për triumfin e të ligut është që njerëzit e mirë të…
  Tags: të, nuk, uncategorised
 • 91
  Tre përgjigje ndaj Kritikës!Dëgjo këshillën dhe prano mësimet, që ti të bëhesh i urtë për kusurin e ditëve të tua.– Fjalët e Urta 19: 20 Është e lehtë të shohësh mangësitë tek të tjerët, por jo gjithmonë dallojmë tonat. Kur dikush ju kritikon, a e konsideroni zakonisht si xhelozi ndaj jush? Ose ndoshta jeni…
  Tags: të, dhe, uncategorised
Comments