Inkurajime

Guximi për të pritur!

Kur jeta duket sikur u ka mbyllur çdo derë, vazhdoni të ecni përpara, të punoni shumë dhe t’i besoni Perëndisë për një diçka të mirë.

Hagai 2:4-9

Bujqësia kërkon punë të palodhur, nga lërimi tek mbjellja dhe deri te korrja. Por kur fermeri shikon një fushë të paploruar, puna fillon në imagjinatën e tij shumë kohë përpara se të mbillet fara e parë. Fermeri duhet të shpresojë për të korra të mira, një korrje me bollëk—dhe kjo shpresë ushqen punën e tij të palodhur edhe pse nuk e di fundin se çfarë do të ndodhë.

Judenjtë që u kthyen në Jeruzalem pas gati 70 vjetësh në mërgim u përballën me një dilemë të ngjashme. Ata gjetën rrënoja aty ku dikur qëndronte tempulli i tyre i bukur dhe rindërtimi i tij dukej e pamundur. Njerëzit kishin nevojë për shpresë për të riaktivizuar imagjinatën e tyre për punën e vështirë që i priste.

“Unë jam me ju,” tha Perëndia, duke u dhënë atyre shpresën e pranisë dhe fuqisë së Tij. Ai “e zgjoi frymën” e udhëheqësve të Izraelit, Zorobabelit dhe Jozueut, dhe bëri të njëjtën gjë për popullin (Hagai 1:13-15). Pastaj Ai u dha një fjalë për pritjen – duke thënë se gjërat do të ndryshonin “pas pak”. Që ta shihnin lavdinë që po vinte, Perëndia u tha të merrnin guxim dhe të punonin. Pastaj Ai premtoi: “Lavdia e këtij tempulli të fundit do të jetë më e madhe nga ajo e të mëparshmit,… dhe në këtë vend unë do të sjell paqen” (Hagai 2:4-9).

Kur shpresat tona për të ardhmen veniten, le të kujtojmë se plani i Perëndisë për ta bërë “lavdinë e fundit” më të madhe vlen edhe për ne. Ai i shpengon të gjitha gjërat – madje edhe ato që duken të pashpengueshme. Kështu që  le të marrim guxim dhe të vazhdojmë të punojmë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të thirrur veçmas për të pushuar!“Ejani veçmas në një vend të vetmuar dhe pushoni pak.” – Marku 6: 31 A e mbani mend gjumin  e drekës kur ishit në kopësht? Pas drekës, secili  nga fëmijët e kopshtit kishte me vete një batanije, të cilën e shtronim  me kujdes në dysheme; dhe më pas pritej të flinim për…
  Tags: të, për, dhe, inkurajime
 • 97
  Perëndia i bën gjërat të ndodhin në kohën e duhur!Sepse vegimi është për një kohë të caktuar, por në fund ai do të flasë dhe nuk do të gënjejë; nëse vonon, prite, sepse me siguri do të vijë dhe nuk do të vonojë. – Habakuk 2:3 A po prisni që dëshirat e zemrës suaj të manifestohen? A po luteni…
  Tags: të, dhe, për, inkurajime
 • 97
  Jezusi, Shkëmbi ynëShpëtimtari ynë i dashur dhe i dhembshur ofron strehim shpirtëror, fizik dhe emocional për të lënduarit. Malakia 3:6 Karakteri i Perëndisë nuk ndryshon kurrë – Jezu Krishti mbetet gjithmonë i njëjtë. Çfarë ngushëllimi për besimtarët! Dhe sa më mirë ta njohim Atë, aq më e lehtë do të jetë t’i…
  Tags: të, për, dhe, inkurajime
 • 97
  Prit në ZotinRri në heshtje para Zotit dhe prite atë; mos u hidhëro për atë që i shkojnë mbarë punët e veta, për njeriun që ndjek planet e tij të këqija. (PSALMI 37:7) Unë kam nevojë të dëgjoj nga Perëndia çdo ditë, dhe dëshiroj të dëgjoj prej Tij në lidhje me gjithçka. Për…
  Tags: të, dhe, për, inkurajime
 • 97
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, për, inkurajime
Comments