LAJMET E FUNDIT

Haley: SHBA do të punojë që Kosova të bëhet anëtare e OKB-së

Gjatë një takimi që u mbajt mbrëmë në New York, konsullja e Kosovës në New York Teuta Sahatqija, tha se edhe një herë mori lajm të mirë nga Ambasadorja e SHBA-së në OKB, Nikki Haley.

Ajo tha se Haley falënderoi Kosovën për miqësinë që ka me SHBA e gjithashtu tha se SHBA do të punojë fuqishëm që Kosova të bëhet anëtare e OKB-së.

Postimi i Sahatqiut në Facebook:

Sonte isha e ftuar nga Ambasadorja e SHBA prane KB Znj Nikki Haley ne pritjen e organizuar për “Falënderim për miqësi”.

Ajo tha se votimi i Rezolutës ne Asamblenë e përgjithshme ishe votim per ta lenë te vetmuar SHBAte dhe për ta nënçmuar ate. Ky votim nuk ka prodhuar asnje rezultat legal sepse askush nuk do ti tregon SHBAve se ku do te vendose ajo ambasadat e saja neper bote.

Amb Haley falënderoi 64 shtete duke lexuar veç e veç emrin e secilit shtet i cili votoi kundër Rezolutës, abstenoi apo fare nuk mori pjese ne votim.

Amb falënderoi edhe Kosovën për mesazhet dhe për miqësinë e përhershme dhe te fuqishme me SHBA duke ritheksuarvse do te punojmë fuqishëm qe Kosova te behet anetare e KB.

Ajo tha se SHBA dhe ajo personalisht kurrë nuk do te harroj miqtë te cilët e përkrahën ne ketë rast.

Përmes video linkut Presidenti Trump gjithashtu falënderoi shtetet e pranishme për miqësi me SHBA.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 56
  Krishtlindja është si një festë e shenjtë fetare dhe një fenomen global kulturor dhe komercial. Për dy mijëvjeçarë, njerëzit në mbarë botën e kanë vëzhguar atë me tradita dhe praktika të cilat janë të natyrës fetare dhe sekulare. Të krishterët festojnë Ditën e Krishtlindjeve si përvjetorin e lindjes së Jezusit…
  Tags: të, në, dhe, një
 • 53
  Ministrja e Integrimit Evropian, Dhurata Hoxha, iu ka bërë thirrje deputetëve të Kosovës që ta ratifikojnë marrëveshjen e demarkacionit me Malin e Zi dhe t’i gëzojnë qytetarët që kanë mbetur të izoluar. Më 15 janar, Kuvendi i Kosovës kthehet në punë pas pushimit dimëror. Të hënën, Komisioni parlamentar për Punë…
  Tags: të, për, në, që, dhe
 • 48
  Fjalët e fundit të Steve Jobs janë një “këmbanë” për të gjithë Zoti na ka bërë në një mënyrë, ne mund të ndiejmë dashurinë në zemrën e secilit prej nesh, dhe jo iluzionet e ngritura prej famës apo parasë, si ata që bëra në jetën time. Ata iluzione unë nuk…
  Tags: të, në, që
 • 46
  Unë do të jem 71 këtë Krishtlindje, kështu që ka pasur shumë Krishtlindje, disa të mrekullueshme, disa të trishtuara dhe, si me shumicën e familjeve, disa katastrofike. Megjithatë, gjithmonë ka qenë një kohë e mrekullueshme për mua. Por Krishtlindja më e mirë ndonjëherë ishte ajo që festuam më 2 janar…
  Tags: të, dhe, në
 • 45
  Zoti si Bariu i Madh, gjithnjë kërkon delen e humbur; Si Zoti i shtëpisë, është në kërkim të monedhës së humbur; Ndërsa si një At, Ai pret dhe nuk kërkon asgjë… Sigurisht, nga pozicioni i Atit, Ai i njeh të gjithë bijtë e Tij. Durimi i Tij pret, ndërsa hiri…
  Tags: të, në, dhe
Comments