Kulturë

Hapet ekspozita “Mitrovica Art Colony”

Të hënën në mbrëmje është hapur ekspozita e punimeve në pikturë “Mitrovica Art Colony” në Galerinë e Arteve në Qendrën e Kulturës “Rexhep Mitrovica”, buzë Ibrit.

Punimet e tyre i kanë shfaqur piktorë të njohur nga të gjitha viset e Kosovës e të Shqipërisë dhe nga Novi Pazari.

Nënkryetari i Komunës, Faruk Mujka, tha se piktorët e shumtë që kanë marrë pjesë në Koloninë e Piktorëve në Mitrovicë, e kanë nderuar Mitrovicën dhe qytetarët e saj, si me pjesëmarrje, ashtu edhe me punime të shkëlqyeshme me motive nga qyteti dhe rrethina e tij.

Drejtori i Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport, Tafil Peci, tha se ekspozita tashmë tradicionale, sivjet është më së miri e organizuar dhe i ka punimet më të bukura se ato të mëparshme. Ai falënderoi piktorët që për herë të parë gjatë kësaj kolonie kanë dalë edhe në veri ku kanë realizuar piktura të shkëlqyeshme.

Për të gjithë pjesëmarrësit, janë ndarë mirënjohje, të cilat ua dorëzuan nënkryetari Faruk Mujka, drejtori Tafil Peci dhe kryetari i Shoqatës së Artistëve Figurativ të Mitrovicës, Shyqyri Çeliku.

Ekspozita do të jetë e hapur 10 ditë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 96
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 89
  Ka përfunduar projekti i realizuar nga OJQ “Peja Lions Club” pas një pune 4- mujore për vlerësimin e gjendjes shëndetësore të syve të nxënësve dhe shpërndarjen e syzeve për nxënësit në 2 shkolla fillore, njëra në Pejë dhe tjetra në Istog. Në kuadër të këtij projekti, rreth 250 fëmijëve me…
  Tags: të, në, dhe, për, kanë
 • 86
  Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe, të, në
 • 86
  Rrugës që të dërgon për në Shalë të Bajgores, afër Minierës së “Trepçës”, në Stantërg të Mitrovicës gjendet ndërtesa e Muzeut të Kristaleve dhe Mineraleve të Kosovës – “Trepça”, ku ruhen, mbrohen e ekspozohen kristalet dhe mineralet e nxjerra nga nëntoka e Kosovës, jo vetëm në Komunën e Mitrovicës, të…
  Tags: të, në, dhe, kanë
 • 85
  Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së duke i bërë asaj një rrethim të hekurt. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë…
  Tags: të, dhe, në
Comments