LAJMET E FUNDIT

Haradinaj kërkon pastrim gjeneral të bërllokut, e quan turp të Kosovës

Kryeministri Ramush Haradinaj ka thënë se nuk është i kënaqur me gjendjen e ambientit në vend, ndonëse kanë marrë veprime.

Këtë deklarim ai e ka bërë në Konferencën e Nivelit të Lartë mbi Zhvillimin e Qëndrueshëm, pjesë e së cilës është edhe shefja e zyrës së BE-së në Kosovë, Natalia Apostolova.

Sipas Haradinajt, është koha e fundit që duhet të kuptohet rëndësia e ambientit për jetën.

“Një punë që dua ta them sot dhe shpresoj se edhe Albena Reshitaj do të më ndihmojë së bashku me BE-në, KFOR-in, FSK-në e Policinë, në vjeshtë ta bëjmë një pastrim gjeneral kudo nga mbeturinat që janë hedhur në këto 20 vite dhe këto janë turpi Kosovës. Kam pas dëshirë ta bëjmë në pranverë por në vjeshtën e vonë nga shtatori deri në dhjetor kur bie vegjetacioni duhet t’i largojmë ato mbeturina”, tha Haradinaj.

Nataliya Apostolova, duke shprehur vazhdimin e përkrahjes BE-së për Kosovën me qëllim të përmirësimit të ambientit, përcolli tri mesazhe.

Në këtë konferencë ajo po ashtu tha se Kosova duhet që të ndryshojë perceptimin e saj sa i përket mbrojtjes së ambientit.

“BE është investuesi më i madh në Kosovë. Më shumë se 15 milionë euro para të taksapaguesve janë investuar në 10 vitet e fundin në mjedisin. Kjo është njëra prej brengave më të mëdha që politika e energjisë në Kosovë duhet të vendoset në një kontekst më të gjerë dhe plan konkret”, u shpreh ajo, transmeton KsP.

Ministrja e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Albena Reshitaj, tha se synim kanë përmirësimin e gjendjes në mjedis fuqizimin e planifikimit hapësinor, rritjen e qasjes së banimit të përballueshëm, fuqizimin e inspektoratit.

Ajo tutje shtoi se si ministre i ka vënë vetës mision që të pastrojë dhe të gjelbërojë vendin dhe për këtë ajo kërkoi rritje të buxhetit.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Bashkëshorti i Carol Rosenstein’s, Irvin, u diagnostikua me sëmundjen e Parkinsonit në vitin 2006.  Tre vite më vonë ai u diagnostikua edhe me dementia. Duke qenë se sëmundja përparonte, Irvini kishte luhatje të vazhdueshme të humorit dhe  gjendjes së tij të përgjithshme . Mjekimet bënin që ai të kishte haluçinacione.…
  Tags: të, që, dhe, në, më
 • 85
  Pastor Femi Cakolli Kryetar i Kishës Protestante Ungjillore të Kosovës Në judaizëm Pashka nënkupton  kalimin. Fjala hebreje pashcah dmth. kalim, kursim. Me të kalue ty! Me të kursye ty! Me kalue prej skllavërisë në liri; prej territ në dritë; prej fiseve në një komb; me e kalua vetveten, shkretëtirën dhe…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 83
  E shtunë, 16 shkurt 2019 09:00 Deklarata e Pavarësisë Nisja e Deklaratës së Pavarësisë nga objekti i Qeverisë së Republikës së Kosovës, për në 7 qendrat kryesore të Republikës së Kosovës: Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë, Ferizaj Shënim: Nisja e Deklaratave përcillet në mënyrë ceremoniale nga Garda Shtetërore, ku…
  Tags: të, në, dhe, së
 • 82
  Ka filluar kremtimi i Javëve të Frankofonisë në Kosovë, aktivitet ky që kremtohet çdo vit në muajin mars, në më shumë se 70 vende të botë. Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës si koordinatore vendore e Frankofonisë në Kosovë, së bashku me përfaqësitë diplomatikë të Francës, Belgjikës, Luksemburgut, Zvicrës…
  Tags: të, në, dhe, që
 • 81
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe
Comments