Mesazh

Hiri dhe e vërteta

Sepse Ligji u dha nëpërmjet Moisiut, por hiri dhe e vërteta erdhën nëpërmjet Jezu Krishtit (Gjoni 1:17).

Kur William MacKay u largua nga shtëpia për të shkuar në kolegj, nëna e tij i dha një Bibël.  Në faqen e parë të Biblës, ajo i la një nënshkrim. “ Për William MacKay, nga nëna jote ”. Gjithashtu  shkroi edhe datën. Por William nuk ishte aspak i interesuar për këtë libër.  Ai nuk besonte njësoj si ajo. Në fund të fundit ai ishte i ri dhe jeta ishte shumë tërheqëse.

Henrietta Mears, ishte  një grua e perëndishme. Ajo  shpenzoi pjesën më të madhe të jetës së saj duke punuar  në kolegj me të rinjtë dhe  thoshte “Nuk është universiteti vendi ku njeriu e humbet besimin e tij. Thjesht, ky  person nuk e ka sjellë ndonjëherë besimin me vete.”

Ndoshta ky ishte edhe rasti i Williamit. Edhe pse ai ishte rritur në një shtëpi të Krishterë, ai nisi të mendojë për veten e tij si një ateist. Në jetën e tij nuk kishte vend për Perëndinë.

William MacKay u bë presidenti i parë i shoqërisë së ateistëve në Kanada. Më vonë në jetën e tij, ai fliste me keqardhje për këto vite. Ai tregonte se për të në atë kohë asgjë nuk ishte  “ mëkat i madh” për t’u bërë.  Në fund ai u bë një doktor.

Një ditë William ishte në dhomën e urgjencës, kur aty u soll një djalë i ri. Trupi i tij ishte  thyer keq, si pasojë e një rënieje. Djali ishte ende i vetëdijshëm . Ai pyeti se cilat ishin shanset e tij për të mbijetuar. Dr. William u përgjigj “ Djalosh, nuk ke më shumë se dy orë jetë.”

Djali i ri u përgjigj me të qetë, “ Është në rregull, Doktor. Unë jam gati,” dhe buzëqeshi.  Dr. William kishte parë shumë dhembje dhe vdekje, por u prek nga kjo situatë.

Ai e pyeti djalin “ A ka diçka që mund  të bëj për ty?” Djali u përgjigj, “ Po, më xhepin e pantallonave të mia kam një çek pagese.  Do të doja që t’ia nisnit atë  pronares së shtëpisë sime. I detyrohem asaj pagesën e dy javëve.  Kur t’i dërgoni  këtë çek, a mund t’i kërkoni që të më dërgojë librin? Doktori pyeti “ Cilin libër?” . Djali u përgjigj “ Ajo e di vetë. Vetëm kërkoji që ta dërgojë”

Dr. William dërgoi një prej ndihmësve të spitalit të kryente këtë porosi. Pastaj ai filloi të punonte me pacientët e tij, por gjatë ditës, ai nuk mundi të largojë nga mendja këtë djalë. Në fund të ditës, ai bëri diçka që se kishte bërë kurrë më parë. U kthye në urgjencë për të parë se kush kishte qenë fati i këtij djaloshi.

Ai pa se infermierja po dilte nga dhoma, ndaj e pyeti atë për gjendjen e tij. Infermierja i shpjegoi se ai sapo kishte vdekur. Ai i tha “ A e solli ndihmësi librin që kërkoi djali?” “Po, është  ende poshtë jastëkut të tij.” u përgjigj ajo.  Dr. William hyri brenda në dhomë dhe kërkoi librin poshtë jastëkut.

Aty gjendej një Bibël e vjetër dhe doktori e hapi atë më ngadalë. Në faqen e parë kishte një mbishkrim “ Për William MacKay, nga nëna jote,” dhe data e mbishkrimit. Ai menjëherë e njohu. Ishte shkrimi i nënës së tij dhe ky libër ishte Bibla që ajo i kishe dhënë,  kur u largua për në universitet. Williami e kishte lënë këtë Bibël peng vite më parë. Ai e mori Biblën, shkoi tek dhoma e mjekëve, mbylli derën me çelës dhe u ul në gjunjë. Ai i kërkoi Perëndisë mëshirë dhe falje. Dr. William u bë një apologjet i Krishterë dhe autori i librit, “ Hiri dhe e vërteta”. Ky ngelet ende një nga librat më të mirë që janë botuar mbi këtë subjekt.

Libri që ai kishte braktisur shumë vite më parë, ndryshoi jetën e njeriut që i ktheu shpinën Perëndisë. Zoti nuk kishte hequr dorë prej tij. Ai libër mund  të ndryshojë gjithashtu edhe jetën tënde. Shiko  në brendësi të tij. Ai ende mban çelësat që mund të hapin dyert e parajsës.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  T’i bësh ditët e tua të vlefshme.Ç’dobi  do të ketë njeriu të fitojë gjithë botën, nëse më pas do të humbë shpirtin e vet? Marku 8:36 Disa kohë më parë, njerëzit përdornin një shprehje “ Është vetëm një jetë që do të kalojë shpejt; vetëm ajo që është bërë për Krishtin do të mbes.”   Kjo frazë përshtatet…
  Tags: të, në, që, ai, dhe, për, një, më, mesazh
 • 82
  Çdo të thotë të jesh i Krishterë?Ja, unë qëndroj te dera dhe trokas; nëse dikush dëgjon zërin tim dhe të hapë derën, unë do të hyj tek ai dhe do të ha darkë me të dhe ai me mua.- Zbulesa 3:20 Dr. J. Eduin Orr po i fliste një grupi në Universitet, kur një zonjë e re…
  Tags: të, një, që, në, dhe, ai, mesazh
 • 82
  Nuk mund të japësh atë që nuk e keAtëherë i urdhëroi që turmat të ulen mbi bar; pastaj i mori pesë bukët dhe dy peshqit dhe, pasi i çoi sytë drejt qiellit, i bekoi; i ndau bukët dhe ua dha dishepujve, dhe dishepujt turmave ( Mateu 14:19) Një djalosh po ecte bashkë me nënën e tij në rrugë, kur…
  Tags: të, që, një, për, dhe, në, ai, mesazh
 • 81
  Çfarë të mban larg nga Jezusi?Kjo histori gjendet në Bibël në librin e Lukës, kapitulli 10: Ndodhi që, ndërsa ata po udhëtonin, Jezusi hyri në një fshat; dhe një grua, që e kishte emrin Marta, e priti në shtëpinë e vet.Ajo kishte një motër që quhej Mari, e cila u ul te këmbët e Jezusit…
  Tags: të, që, dhe, ishte, se, në, nuk, më, një, nga
 • 80
  Cili është motivi për gjërat që bëjmë në emër të Yeshua-s!Mbaj mend që kur isha shumë i vogël shkova në cirk dhe pashë një kafaz të madh plot me luanë. Luanët dukeshin shumë të këqij dhe po vrumbullonin dhe po ecnin sa para mbrapa. Sigurisht që isha i lumtur që isha jashtë kafazit. Imagjinoni sa u habita kur pashë një…
  Tags: të, që, dhe, se, në, për, një, mesazh
Comments