Inkurajime

I DENJË PËR FALENDERIM!

Çfarë thoptë Bibla për falënderimin? Perëndia bekohet dhe nderohet, sepse një jetë falënderuese është shenjë e një besimtari që njeh karakterin e Perëndisë, veçantinë dhe madhështinë e Tij. Zoti është dhënësi i çdo gjëje të mirë dhe Ai është i denjë për falënderim.

Meqenëse cilësitë e Perëndisë nuk janë të padukshme, falënderimi nuk është opsional.

Në fakt cilësitë e tij të padukshme, fuqia e tij e përjetshme dhe hyjnia e tij, duke qenë të dukshme nëpërmjet veprave të tij që nga krijimi i botës, shihen qartë, me qëllim që ata të jenë të pafalshëm.Sepse, megjithëse e njohën Perëndinë, nuk e përlëvduan as e falënderuan si Perëndi, përkundrazi u bënë të pamend në arsyetimet e tyre dhe zemra e tyre pa gjykim u errësua(Romakëve 1:20-21)

Kur njerëzit neglizhojnë të lavdërojnë dhe falënderojnë Perëndinë, në zemrat e tyre fillon të mbretërojë errësira dhe mendimet e tyre  janë kotësi. Por njerëzit e Perëndisë marrin urtësi sa herë e lavdërojnë Atë për fuqinë e Tij të përjetshme dhe natyrën hyjnore, me lavdërim dhe falënderim!

Është e drejtë dhe për të mirën tonë që të adhurojmë dhe lavdërojmë  të vetmin Zot të vërtetë. Prandaj, le të lëvdojmë Perëndinë tonë—Jehovën, i madhi UNË JAM. Ai është El-Shaddai, Zoti i Plotfuqishëm. Ai është Jehova-Jireh, Perëndia Furnizuesi ynë.

Çdo gjë e mirë që na jepet dhe çdo dhuratë e përsosur vjen prej së larti dhe zbret nga Ati i dritave, pranë së cilit nuk ka ndërrim dhe as hije ndryshimi.” (Jakobi 1:17). Gjithçka që gëzojmë në epokën që po jetojmë dhe në atë të ardhshme është një dhuratë nga Perëndia , që është i denjë për falënderim. Le të marrë të gjithë nderimin dhe lavdërimin nga buzët tuaja sot.

Lutje: Zot, të falënderoj për atë që je dhe për gjithçka që ke bërë. Ti je i mirë dhe vetëm Ti je i denjë për lavdërim. Në emër të Jezusit, lutem. Amen.

Zoti është i madh dhe i denjë për lëvdimin më të lartë dhe madhështia e tij është e panjohshme.” (Psalmi 145:3).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Fara që nuk vdes kurrë!Jezusi e mbolli dashurinë e Tij në zemrat tona dhe dëshiron  që ne ta ndajmë atë me të tjerët. 1 Pjetrit 1:22-23 Përgatitja e një kopshti – kultivimi i tokës, ujitja e rregullt, kontrolli i barërave të këqija – kërkon kohë dhe përpjekje të vazhdueshme. Por kopshtari shpenzon më pak…
  Tags: të, dhe, në, që, për, tij, inkurajime
 • 97
  Nën mirësinë e Zotit!Nëse shikojmë dhe dëgjojmë për mirësinë e Zotit, do e kuptojmë se Ai është i mirë  dhe se dashuria e Tij shkëlqen kudo.  Psalmi 31:19-24  Kur çdo gjë në jetë na ecën mirë  e kemi të lehtë t’a lavdërojmë  Perëndinë, sepse mirësia e Tij është e dukshme kudo. Por t’i shikosh…
  Tags: të, tij, në, dhe, që, është, për, inkurajime
 • 96
  Pa ndalim.Veprat e Apostujve, kapitulli 28, vargjet 30 dhe 31. Kështu përfundon Libri i Veprave të Apostujve. “Dhe Pali ndenji plot dy vjet në shtëpinë që kishte marrë me qira dhe priste të gjithë ata që vinin tek ai, duke predikuar mbretërinë e Perëndisë dhe duke mësuar gjërat e Zotit Jezu…
  Tags: të, në, dhe, për, që, inkurajime
 • 96
  Atij që i përkas…Në mes të Veprave të Apostujve 27, Pali dhe gjithë shoqëruesit e tij në anije, gjenden në mes të një stuhie dhe të gjithë kanë frikë për jetën e tyre. Ata nuk e dinë nëse do të arrijnë t’ia dalin, por Perëndia i shfaqet Palin në vegim, përmes një ëngjëlli…
  Tags: të, dhe, që, në, për, inkurajime
 • 96
  Urdhërimi i madhDhe Jezusi u afrua dhe u foli atyre duke thënë: «Mua më është dhënë çdo pushtet në qiell e në tokë. Shkoni, pra, dhe bëni dishepuj të gjitha kombet duke i pagëzuar në emër të Atit e të Birit e të Frymës së Shenjtë, duke i mësuar të mbajnë të…
  Tags: të, në, dhe, që, për, është, inkurajime
Comments