Inkurajime

Këmbëngulja shpërblen

Dhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29

Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash të vështira. Unë duhet të punoja me sjelljen time. Ne duhet të punonim me martesën tonë dhe si do të menaxhonim paratë.

Për gjashtë vite me radhë unë i blija çorapet e mia tek të përdorurat. Ishim të rrënuar, dhe unë ndërkohë predikoja për sigurimin e Perëndisë në jetët tona!

Jo vetëm kaq por, nuk ishte shumë e përhapur që gratë të predikonin në atë kohë. Ne humbëm miq dhe anëtarë të familjes të cilët nuk donin të kishin të bënin me ne.

Ishte e vështirë, dhe ndonjëherë unë doja të hiqja dorë. Sot, jam e lumtur që qëndrova me Perëndinë sepse në gjithë botën ka njerëz që janë ndihmuar për shkak të asaj që Perëndia ka bërë përmes shërbesës tonë.

Shkrimi na thotë tek Mateu 19 që duhet të lëmë mbrapa gjërat e “rëndësishme” për hir të emrit të tij. Ne nuk kishim gjithçka që mendonim se kishim nevojë atëherë, por shkëmbimi ishte mëse i vlefshëm.

Këmbëngulni në ecjen tuaj me Perëndinë, edhe kur është e vështirë. Qëndroni të përqëndruar tek Ai dhe do të shpërbleheni kur të përjetoni fitoren që Ai ka për ju.

Lutje

Perëndi, ndonjëherë është e vështirë të këmbëngul në jetën e krishterë, por e di që këmbëngulja do të shpërblejë. Faleminderit që më jep fuqinë që më duhet për të vazhduar. Unë do të të ndjek vetëm Ty, Ti je gjithçka që ka rëndësi.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 100
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Të ruash balancat kur je prind!Si shigjeta në duart e njė trimi, kështu janë bijtë e rinisë. Psalmi  127:4 Një nënë e re i bërtiti fëmijës, “Pusho tani!” . Ai  fëmijë nuk kishte mbushur ende një vjeç. Teksa e shihja, kuptova se ishte i sëmurë. Hundët e tij po kullonin dhe sytë i kishte të…
  Tags: të, që, inkurajime
 • 98
  Bindja ndaj Perëndisë: Çfarë përfshin?Bindja e plotë është e mundur vetëm nëpërmjet fuqisë së Frymës së Shenjtë. Danieli 1:3-16 Që në kapitullin e parë të librit të Danielit, mësojmë se i riu është i përkushtuar ndaj bindjes. Shkrimi thotë se Danieli “e vendosi” dhe e aplikoi atë që kishte vendosur me sukses. Por çdo…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Një marrëveshje e mirë!Hidh mbi Zotin barrën tënde (çlironi peshën) dhe ai do të të mbajë; ai nuk do të lejojë kurrë që i drejti (përherë) të lëkundet (të rrëshkasë, rrëzohet apo bjerë). – Psalmeve 55:22 A e dini që Perëndia do të bëjë një marrëveshje me ju? Ai do që t’i jepni Atij…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
Comments