Kulturë

Konkursi për Shpërblimin për gazetari “Rexhai Surroi” i hapur deri më 1 nëntor

“Grupi KOHA” fton gazetarët e mediave të shkruara që të konkurrojnë për Shpërblimin për gazetari “REXHAI SURROI” 2018

Afati mbyllet më 1 nëntor

Në shenjë respekti dhe kujtimi të gazetarit, shkrimtarit, politikanit dhe diplomatit kosovar, “Grupi KOHA” fton të gjithë autorët dhe gazetarët e interesuar që të garojnë për Shpërblimin “Rexhai Surroi” për gazetari të shkruar.

Procedura:

1. Shpërblimi për gazetari, sipas vlerësimit të jurisë, ndahet më datë 21 dhjetor 2018.

2. Të gjithë gazetarët e interesuar, e që janë të punësuar në të përditshmet kosovare, ftohen që t’i prezantojnë më së shumti dy shkrime të veçanta autoriale apo bashkautoriale, të botuara në njërën prej të përditshmeve kosovare. Për garë do të merren parasysh temat hulumtuese, reportazhet komentet dhe do të përjashtohen temat ditore. Tekstet e botuara nëpër portale, i nënshtrohen diskrecionit të Jurisë nëse pranohen në garë apo jo.

3. Shkrimet e botuara prej 1 nëntorit 2017 deri më 31 tetor 2018, duhet të dorëzohen më së voni më 1 nëntor 2018. Për hir të lehtësimit të rrjedhës së vlerësimit të shkrimeve nga ana e jurisë, kandidatëve u sugjerohet që të mos e presin afatin e fundit për paraqitjen e shkrimeve.

4. Do të jetë përgjegjësi e jurisë që, duke e përdorur vlerësimin e pavarur të anëtarëve, pasuar nga konsultimi grupor, të vendosë për seleksionimin dhe renditjen e teksteve të ofruara.

5. Shkrimet e botuara të cilat garojnë për këtë shpërblim duhet të dorëzohen, së bashku me formularin e plotësuar, në adresën elektronike shpërblimi@koha.net me shënimin: “Për gazetari të shkruar”.

6. Formularit duhet bashkëngjitur një biografi të shkurtër dhe një fotografi.

7. Anëtarët e Jurisë nuk mund të marrin pjesë në këtë garë.

SHPËRBLIMI: Për gazetari të shkruar

Shkrimet konkurruese do të jenë ato që janë botuar në njërën nga të përditshmet kosovare prej 1 nëntorit 2017 deri më 31 tetor 2018, e të cilat duhet të dorëzohen para datës 1 nëntor 2018.

Fituesit të garës do t’i takojë shpërblimi në lartësi prej 1.000 € (një mijë euro).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Komuna i rikthehet ish-objektit të “Gërmisë” për ta bërë sallë koncertaleMëdyshja dyvjeçare për lokacionin e sallës koncertale tani duket të jetë e tejkaluar. Komuna e Prishtinës ka ndarë mendjen që ish-objekti i shtëpisë së mallrave “Gërmia” të adaptohet për kërkesën e kahershme të komunitetit artistik, por duke ruajtur identitetin e ndërtesës ekzistuese. Të hënën, nëpërmjet një njoftimi, Komuna e drejtuar…
  Tags: të, për
 • 100
  Fuqia e fjalëveNga Pastor Jack Wellman Fjalët kanë kuptim…ato mund të ndërtojnë ose rrënojnë, por fjalët po ashtu kanë aftësinë të ndryshojnë. Fjalët kanë aftësinë të ndryshojnë edhe njerëzit. Lë të sjellin fjalët tona ndryshim për mirë. Të dua Faleminderit Më fal Të lutem Të dua Ky është një togfjalësh shumë i…
  Tags: të, për
 • 100
  Përcaktohen tarifat që mediat duhet të paguajnë për të shfrytëzuar muzikën për transmetimPas afër 5 viteve të negociatave mes Shoqatës për Menaxhimin Kolektiv të të Drejtave APIK dhe mediave, në Ministrinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, është nënshkruar sot marrëveshja për tarifat e përgjithshme që duhet të paguajnë mediet, përkatësisht televizionet dhe radiot, për shfrytëzimin e muzikës si lëndë e mbrojtur me…
  Tags: të, për
 • 100
  A ka gjasë Kadare të shijojë “Nobelin” këtë të premteGjithkush që pret me padurim entuziast mesin e këtij tetori për të parë nëse shkrimtari i tij i preferuar merr çmimin e madh të letërsisë, Nobel Prize, duhet me patjetër të gëzojë dyfish. Siç shkruan "Shqip", Akademia Suedeze e çmimit pohon se të gjithë ata ‘lojtarë letrarë basti’ në këtë…
  Tags: të, për
 • 93
  Apostolova dhe Veseli bëjnë thirrje për votim të demarkacionitShefja e Zyrës së BE-së në Kosovë, Nataliya Apostolova, është pritur në një takim nga kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli. Pas takimit, Apostolova ka thënë se ditëve të fundit janë ndërmarrë dy hapa të rëndësishëm për demarkacionin. “I pari, deklarata e presidentëve dhe e dyta marrëveshja mes pothuajse…
  Tags: të, për
Comments