Kulturë

Kosova e Shqipëria me koleksionet e veprave të artit në “Join the Dots”

Prishtinë, 7 qershor – Vitin e kaluar artistë të ndryshëm kosovarë kishin dhuruar vepra të ndryshme të tyre në koleksionin e njohur “Imago Mundi” në Itali. Pas ekspozimit të tyre në Sarajevë, ato tani janë bërë pjesë e ekspozitës “Join the Dots”, e cila po zë vend në Trieste.

Ky koleksion i pasur me 143 punime i artistëve kosovarë shpalos në njëfarë forme historinë e artit në vend. Veprat janë të realizuara gjatë një shekulli. Në mesin e tyre ka piktura, fotografi e instilacione. Disa prej artistëve më reprezentativë të Kosovës si: Nysret Salihamixhiqi, Alije Vokshi, Rexhep Ferri, Musa Kalaveshi, Eshref Qahili, Isa Alimusaj, Ismet Jonuzi, Adem Rusinovci e të tjerë, janë pjesë e këtij koleksioni që quhet “Small is Beautiful: contemporary artists from Kosovo” (E vogla është e bukur: artistët bashkëkohorë nga Kosova).

Në koleksion janë edhe fotografi të Hazir Rekës, Jetmir Idrizit e Majlinda Hoxhës, sikurse edhe ato në teknika të ndryshme të trendëve të fundit, të artistëve të gjeneratës së re, si: Rudina Xhaferi, Dardan Zhegrova e artistit të njohur si Tadi.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 96
  Partitë opozitare në Kosovë insistojnë që presidenti Hashim Thaçi të mos jetë në krye të procesit të dialogut me Serbinë, tani kur po afrohet edhe faza finale e tij. Sipas opozitës, Kuvendi është organi më i lartë, i cili duhet të vendosë për këtë çështje. Vetëm pasi që Thaçi të…
  Tags: të, në
 • 96
  Në kuadër të programit special të edicionit të 9-të të Festivalit të filmit të animuar Anibar, ju sjellim prezantimin e regjisores Luce Grosejan nga Franca, e cila do të prezantojë lidhur me temën “Vizioni i femrës për seksin në animacion”. Kinemaja, interneti, gjegjësisht bota në të cilën jetojmë, ka mbuluar…
  Tags: në, të
 • 95
  Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), Nehat Idrizi në kuadër të një vizite studimore të gjyqësorëve të shteteve të ballkanit perëndimor, po qëndron në Këshillin e Lartë të Gjyqësorit të Portugalisë në përkrahje për reformat gjyqësore në shtetet e Ballkanit Perëndimor, njofton kumtesa, transmeton Koha.net. Vizita ka për synim…
  Tags: të, në
 • 94
  Në kuadër të shënimit të Ditës Botërore të Turizmit, Drejtoria e Turizmit dhe e Zhvillimit Ekonomik të enjten ka bërë hapjen e punëtorisë së filigranit, duke e konsideruar atë artizanat të vlefshëm të qytetit. Përmes kësaj punëtorie, gjeneratat e reja do ta kenë mundësinë që të trajnohen dhe të mësojnë…
  Tags: të, në
Comments