LAJMET E FUNDIT

Kriza në Telekom shtyn implementimin e plotë të kodit 383

Një vit e gjysmë pas thirrjes së parë telefonike përmes kodit të ri telefonik 383, Telekomi i Kosovës nuk po mund ta përfundojë kalimin e plotë në këtë kod.

Si pasojë e krizës financiare në të cilën gjendet, kjo ndërmarrje ka kërkuar nga Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP) që ta shtyjë afatin kur përfundimisht duhet ta heqë kodin e vjetër 377, shkruan sot “Koha Ditore”.

ARKEP pati vendosur 1 qershorin e këtij viti si datën e fundit kur duhet të përfundojë transferimi i plotë në kodin e ri.

Mirëpo i njëjti institucion tani ka vendosur që këtë cak ta shtyjë edhe për pesë muaj të tjerë, me arsyetimin se operatorët po hasin vështirësi gjatë procesit.

“Në procesin e implementimit të kodeve të caktuara nga ITU, operatorët janë duke u ballafaquar me disa sfida, të cilat janë theksuar sidomos në kohën e fundit. Në veçanti Telekomi i Kosovës, përveç tjerash është duke u ballafaquar edhe me probleme financiare”, thuhet në arsyetimin e vendimit të këtij institucioni.

Ngecjen e Telekomit në implementimin e kodit të ri e ka pranuar edhe kryesuesja e Bordit të kësaj ndërmarrjeje, Besa Shatri-Berisha.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 87
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 84
  Partitë opozitare në Kosovë insistojnë që presidenti Hashim Thaçi të mos jetë në krye të procesit të dialogut me Serbinë, tani kur po afrohet edhe faza finale e tij. Sipas opozitës, Kuvendi është organi më i lartë, i cili duhet të vendosë për këtë çështje. Vetëm pasi që Thaçi të…
  Tags: të, në
 • 79
  Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), Nehat Idrizi në kuadër të një vizite studimore të gjyqësorëve të shteteve të ballkanit perëndimor, po qëndron në Këshillin e Lartë të Gjyqësorit të Portugalisë në përkrahje për reformat gjyqësore në shtetet e Ballkanit Perëndimor, njofton kumtesa, transmeton Koha.net. Vizita ka për synim…
  Tags: të, në
 • 75
  Të bezdisin zhurmat, apo përtypjet e një personi teksa ha? Nuk shkon në kinema, sepse nuk do të dëgjosh të tjerët të përtypen, ndërsa hanë kokoshka pranë teje? Të bezdis dhe zhurma e ndonjë mushkonje që të kalon pranë? Nëse e gjen veten në këto pyetje, mos u mërzit. Ti…
  Tags: të, në
 • 75
  Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Prizrenit, të enjten, kanë miratuar propozimin e kryetarit Mytaher Haskuka për dhënien në shfrytëzim të dy ndërtesave në pronësi komunale me qëllim të bartjes së një pjese të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në qytetin e vjetër. Kësisoj me shumicë votash KK-ja e…
  Tags: të, në
Comments