Mesazh

Kulloti qengjat e mi

Nga kjo ne e kuptojme kujdesin qe Zoti Jezus shprehte per femijet kur Ai urdheroi Pjetrin tek Gjoni 21:15 “Kulloti qengjat e mi.” Duket se eshte nje rrjedhim i arsyeshëm për të përfunduar që Ai u referohet këtu fëmijëve. Qengjat jane te vegjelit e kopese. Ne dy vargjet e meposhtme Ai i jep dy urdherate tjera Kulloti delet e mia” Ne kemi pare tashme me heret ne liber qe afersisht dy te tretat e popullsise se botes ne çdo kohe perbehen nga te rriturit dhe nje e treta prej femjeve! Prioriteti i pare dhe kujdesi i çdo bariu eshte gjithnje per qengjat. Ato jane delet e se ardhmes; dhe pergjegjesia e tij e pare eshte t’i kullote sepse e ardhmja e tij varet prej tyre. Gjithashtu ato shpesh jane te paafte per te kullotur veten e tyre. Ka gjithnje diçka terheqese rreth qengjave dhe dobesise se tyre dashuri te veçante-dhe, si pasoje e kesaj, vemendje te veçante. Delet qe perbejne dy te tretat e popullsise kane nevoje per bari (Gjoni 21:16) dhe ato kane nevoje gjithashtu per kullotje (Gjoni 21:17).

Por prioriteti i pare dhe vemendja duhet te drejtohet gjithnje ndaj te vegjelve qe jane ne vetvete e dobet dhe te pambrojtur. Qdo bujk ose bari do ta konfirmoje kete. Dr. Richard Lenski, komentuesi I mirenjohur, shkruan “Jezusi i ne fillim por sigurisht qe kjo nuk ndodh sepse ata jane me pak te vlefshem ose kerkojne me pak kujdes, perkundrazi e anasjellta eshte e vertete. Jezusi ketu i vendos zoterimet e Tij me te dashura ne kujdesin e Pjerit. Kullotja dhe ushqimi shpirteror i femijeve ketu behet pjesa e pare e thurjes se larte apostolike. Mateu Henry, komentuesi Biblik, tha kur ai i predikoi pastoreve ne 1713, ’’Le ta shohin veten sherbyesit e Krishtit si te ngarkuar me detyren per te kullotur qengjat e kopese se Perendise … qofte publikisht ose privatisht, qofte ne mbledhjet e tyre solemne fetare ose ne takime me qellim pune. ‘’

Dashuria dhe kujdesi i Zotit tone per qengjat spikasin qarte perseri ne Isaia 40:11. Ai do te kullose kopene e Tij si nje bari: do t’i mbledhe qengjat me krahun e Tij dhe do t’i mbaje ne gji te Tij, dhe do te udheheqe me embelsi dhe kujdes delet qe kane te vegjelit e tyre.” Reagimi yne mund tejete fare i mire ai i Davidit ne Psalmin 34:11 kur ai shkroi “Ejani, o bij, degjomeni; une do t’ju mesoj friken e Zotit.” – Sam Doherty

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 75
  Ne kemi pare tashme ne Psalmin 78 se sa e rendesishme eshte qe femijet te vendosin te Perendia besimin e tyre (vargu 7) qe ata te mos jene si etërit e tyre (vargu 8) nje brez kokeforte dhe rebel. A mund ta perfytyroni jeten si nje shkemb i rrepirte mbi…
  Tags: te, ne, dhe, qe, ai
 • 63
  E verteta e çeshtjes eshte se shumices se pyetjeve tona te veshtira nuk mund t'u jepet pergjigje ketu ne toke. Duhet ta pranojme se "mendimet e tij nuk jane mendimet tona". Por ne te krishteret jemi te sigurt se nuk do te ecim gjithmone ne erresire. Jo. sepse ne perjetesi te gjitha ketyre pyetjeve shqetesuese…
  Tags: te, ne
 • 47
  Një zëdhënës po raporton se ungjillori Rev. Billy Graham ka vdekur në moshën 99 vjeçare. Ai ishte në shtëpinë e tij në Karolinën e Veriut. Graham shndërroi jetën fetare Amerikane nëpërmjet predikimit dhe aktivizmit të tij, duke u bërë këshilltar i presidentëve dhe ungjilltarit më të dëgjuar të krishterë në…
  Tags: dhe, tij, te, ai, ne
 • 40
  Ky qellim synohet te arrihet permes 1) Vleresimit te gjendjes ekzistuese te Edukimit mbi median dhe informacionin ne Kosove 2) Promovimit te mekanizmave strategjike dhe politike per EMI si mjet per rritjen e kualitetit te mediave dhe informacionit ne vend dhe perfshirjen e saj ne politikat qeveritare 3) Avokimit per…
  Tags: dhe, te, ne
 • 30
  Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe
Comments