Inkurajime

Kur ecën nëpër lugina!

Nuk duhet të kemi frikë në kohë sprovash, sepse Ati ynë i mirë dhe i fuqishëm është gjithmonë me ne.

Psalmi 23:1-6

Ku ka male, ka edhe lugina – është një fakt i thjeshtë i botës së krijuar. E njëjta gjë është e vërtetë edhe në jetën tonë shpirtërore. Për të arritur në vendin ku na drejton Perëndia, ndonjëherë duhet të përshkojmë “luginën e hijes së vdekjes” (Psalmi 23:4).

Majat e maleve nga ana shpirtërore janë pika të mrekullueshme për t’u çlodhur, por në lugina ne shpesh zbulojmë karakterin e Perëndisë, të vërtetën e premtimeve të Tij dhe dobësitë tona. Luginat zbulojnë se zakonet dhe patericat në të cilat jemi mbështetur janë të papërshtatshme—dhe duhet t’i besojmë vetëm. Pikërisht atëherë arrijmë të zbulojmë se besimi, guximi dhe urtësia janë të rrënjosura në Zotin.

Ndërsa ecja nëpër lugina është një pjesë e pashmangshme dhe e vështirë e jetës, besimtarët nuk lihen pa kujdes të veçantë. Vargu 5 thotë: “Ti shtron para meje tryezën në prani të armiqve të mi; ti vajos kokën time me vaj; kupa ime po derdhet.” Këto fjalë kanë të bëjnë me plotësimin e nevojave tona, duke përfshirë edhe dëshirën për t’u qetësuar. Në imazhin e Davidit të një bariu të butë që fërkon vaj në lëkurën e gërvishtur të një kafshe, Perëndia na premton siguri, shërim dhe siguri, madje edhe në vështirësi.

Përballja me hijet është punë e vështirë dhe e frikshme. Por kur i dorëzohemi Zotit, mund të pushojmë në fuqinë dhe ngushëllimin e Tij.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Besnikëria e Perëndisë për të përmbushur Premtimet e Mbretërisë së TijNë fund të leximit tonë profetik do të gjejmë vargun: “Sepse Zoti ngushëlloi Sionin, ngushëlloi të gjitha rrënojat e tij dhe e bëri shkretëtirën e tij si Edeni dhe tokën e shkretuar si Kopshti i Zotit; gëzimi dhe hareja do të gjenden tek ajo, falënderim dhe këngë”. Edhe pse shumica…
  Tags: të, në, dhe, është, inkurajime
 • 99
  Karakter i pastër në mes të sfidave!Veprat e Apostujve, kapitulli 25, vargjet 7 dhe 8 thonë se kur Pali mbërriti, judenjtë që kishin ardhur nga Jeruzalemi, qëndruan rreth tij dhe po hidhnin drejt tij shumë akuza, të cilat nuk mund t’i vërtetonin. Në mbrojtje të tij, Pali po thoshte se nuk kishte mëkatuar as kundër ligjit…
  Tags: të, në, dhe, inkurajime
 • 98
  Lutjet e papërgjigjura!Në tre kapitujt e librit të Habakukut shohim një shembull të shkëlqyer të Dhiatës së Vjetër të këmbënguljes në lutje. Të dhënat historike nga libri i Habakukut tregojnë se ai jetoi gjatë mbretërimit të mbretit të Izraelit Jehojakim. Kur Perandoria Babilonase po përparontte shumë. Por ishte përpara se babilonasit të…
  Tags: të, në, dhe, inkurajime
 • 97
  Nuk je më kurrë vetëm.Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen”.–Mateu 28:20 Mund ta quani si eksperimentin përfundimtar në distancimin shoqëror. Në vitin 1934, admirali Richard Byrd qëndroi për pesë muaj vetëm në një kasolle me një dhomë të vetme në Antarktidë, e mbuluar nga dëbora, në…
  Tags: të, në, është, inkurajime
 • 96
  Si të luftosh luftën e mirë?Jua kam thënë këto gjëra, që ta keni paqen në mua; në botë do të keni mundime, por merrni zemër, unë e munda botën!“.-Gjoni 16 :33 A po “përballeni me të”, në ndonjë fushë të jetës tuaj tani? Të gjithë e përjetojnë jetën si të jemi në një betejë ndonjëherë.…
  Tags: të, në, dhe, inkurajime
Comments