Mesazh

mbani tempullin e Perëndisë në formë të mirë

A nuk e dini se trupi juaj është tempulli i Frymës së Shenjtë që është në ju, të cilin e keni nga Perëndia, dhe se nuk i përkitni vetvetes? – 1 Korintasve 6:19

Deri në moshën gjashtëdhjetë e katër vjeçare, nuk isha stërvitur vazhdimisht apo ta kisha marrë seriozisht. Kisha bërë ecje ose pak ushtrime për të qënë në një formë disi të mirë, por nuk isha e përkushtuar. Kisha nxjerrë justifikime herë pas here dhe kisha gjetur gjithë arsyet e mundshme për të mos u stërvitur. Por Zoti i foli zemrës sime, duke më inkurajuar të filloja një program stërvitje serioz që të isha e fortë për pjesën e tretë të udhëtimit tim në jetë.

Kisha tashmë regjim të mirë ushqimi dhe kur i’u binda Perëndisë dhe fillova të shkoja në palestër disa herë në javë, hyra në një sezon të ri të jetës sime. Dukesha më mirë, ndihesha më mirë dhe më e rëndësishmja, po e nderoja Perëndinë duke u kujdesur për trupin që Ai më dha.

Nëse keni nevojë për përmirësime në këtë fushë, lutuni dhe kërkojini Perëndisë çfarë duhet të bëni për të filluar një stil të ri jetese. Fjala thotë se trupat tanë janë tempulli i Perëndisë. Unë dua të sigurohem që Perëndia e pëlqen tempullin e tij! Sot, zgjidhni ta mbani tempullin tuaj në një formë të shkëlqyer për Perëndinë.

Lutje

Zot, unë dua të përkushtohem për një stil jetese të mirë dhe të shëndetshëm. Më ndihmo të bëj zgjedhje të mira që do të përmirësojnë shëndetin tim. Trupi im është tempulli Yt dhe unë dua ta mbaj në formë të shkëlqyer për Ty!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  përballja me zhgënjiminNënshtrojuni, pra, Perëndisë, kundërshtoni djallin dhe ai do të arratiset prej jush! – Jakobi 4:7 Shumë të krishterë po ndihen të shkurajuar dhe të dëshpëruar sepse nuk kanë mësuar si të përballen me zhgënjimin. Nuk është vullneti i Perëndisë për të jetuar në zhgënjim, dëshpërim apo shkurajim, për asnjë ditë.…
  Tags: të, dhe, në, mesazh
 • 97
  I lirë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi për të qenë...“Të shfrytëzosh në maksimum kohën” mund të jetë një moto tepër e keqkuptuar! Menaxhimi i mirë i kohës nuk do të thotë të ecësh me ritmin e ndonjë regjimi rigoroz e strikt në rrugën e prodhimtarisë, por që të gjesh lirinë për të qenë gjithçka që Perëndia të krijoi, duke…
  Tags: të, për, në, dhe, mesazh
 • 95
  të rritesh në aftësinë e dallimitFryma e Zotit do të pushojë mbi të; fryma e urtësisë dhe e zgjuarsisë…nuk do të gjykojë nga pamja, nuk do të japë vendime sipas fjalëve që thuhen. – Isaia 11:2-3 Jezusi jetoi një jetë me aftësi dalluese. Dallimi i Tij nuk bazohej në ndjeshmëritë sipërfaqësore të mishit, por ishte…
  Tags: të, në, dhe, mesazh
 • 94
  Pse të jesh mirënjohës është një mënyrë e fuqishme për të jetuar i lirë?Tek Psalmi 28:7, fjala e Zotit thotë: Zoti është forca ime dhe mburoja ime; zemra ime ka pasur besim tek ai dhe unë u ndihmova; prandaj zemra ime ngazëllen dhe unë do ta kremtoj këtë me këngën time. Kemi kaq shumë për të qenë mirënjohës në këtë jetë, çdo ditë. Por…
  Tags: të, dhe, mesazh
 • 94
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po…
  Tags: të, për, dhe, mesazh
Comments