Inkurajime

Mbështetuni tek Burimi

Çdo nevojë është një mundësi për t’i besuar Perëndisë dhe për të zbuluar se Ai siguron me të vërtetë.

1 Mbretërve 17:8-16

Askujt nuk i pëlqen të jetë në nevojë. Por nga këndvështrimi i Zotit, ajo situatë është e dobishme për shpirtin. Kur flluska jonë imagjinare e sigurisë çahet, zbulojmë realitetin se i gjithë sigurimi vjen nga Ai. Zoti përdor instrumente të ndryshme për të plotësuar nevojat, por vetëm Ai është burimi i gjithçkaje.

Elia kishte mësuar të jetonte me anë të besimit me mënyrat e pazakonta të Zotit: ai ishte ushqyer nga korbat. Tani Perëndia e dërgoi në Zarefath, te një e ve e uritur, e cila nuk mund ta ushqente. Çdo nevojë financiare është një mundësi për të mësuar të ecim me anë të besimit te Zoti, duke i besuar Atij që të jetë burimi ynë. Prosperiteti mund të na japë një ndjesi pavarësie që na verbon të kuptojmë se nuk mundemi të sigurojmë  për veten tonë. Por në realitet, jemi plotësisht të varur nga Ati, pavarësisht nëse jemi të vetëdijshëm apo jo.

Duke besuar se Perëndia do të siguronte, Elia ishte në gjendje të dëshmonte ndërhyrjen e mrekullueshme hyjnore. Ndoshta mund të mos e shohim Zotin të kryejë ndonjë mrekulli në financat tona. Megjithatë, Fjala e Tij na thotë: “Dhe Perëndia im do të plotësojë të gjitha nevojat tuaja sipas pasurisë së tij në lavdi, në Jezu Krisht.” (Filipianëve 4:19).

A jeni duke u fokusuar te instrumenti apo burimi i ofrimit tuaj? Mjetet që përdor Perëndia mund të ndryshojnë, por besnikëria e Tij vazhdon përjetë. Zoti po ju fton t’i besoni Atij dhe të jetoni si në aventurën ashtu edhe në sigurinë e një jete me besim.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Ecni në atë që Zoti ka për ju.A ju duket se ditëlindjet vazhdojnë të ikin gjithnjë e më shpejt, vit pas viti? Natyrisht, kjo do të thotë se herët a vonë, nëse jetojmë mjaftueshëm, secili prej nesh do të plaket. Unë, dua të bëj më të mirën e viteve të mia. Shpresoj se ajo që thotë Psalmi 92 për…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 100
  Të jesh i drejtë në një botë të padrejtë!Fjalët e urta 2:6-11 janë vargje shumë të pasur. Ata na tregojnë se si Perëndia jep dituri dhe se cfarë ndodh në jetën tonë, si rezultat i kësaj. Kështu, unë dua t’u lexoj këto vargje dhe pastaj, të lutemi përmes këtyre vargjeve, për jetën tonë. Pra, Fjalët e urta 2:6-11. “Sepse…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 98
  Nuk je më kurrë vetëm.Dhe ja, unë jam me ju gjithë ditët, deri në mbarim të botës. Amen”.–Mateu 28:20 Mund ta quani si eksperimentin përfundimtar në distancimin shoqëror. Në vitin 1934, admirali Richard Byrd qëndroi për pesë muaj vetëm në një kasolle me një dhomë të vetme në Antarktidë, e mbuluar nga dëbora, në…
  Tags: të, në, inkurajime
 • 97
  Si të ridrejtoheni kur keni dalë nga rruga e duhur?Hapat e njeriut i drejton Zoti, kur atij i pëlqejnë rrugët e tij. Por kur njeriu rrëzohet, nuk shtrihet për tokë, sepse Zoti e mban për dore.- Psalmi 37:23-24 A keni qenë ndonjëherë në makinë diku dhe keni marrë kthesën e gabuar? Ose ndoshta do merrnit  transportin publik dhe, të zhytur…
  Tags: të, inkurajime
Comments