LAJMET E FUNDIT

Me “Sunny Hill Festival” Dua Lipa do që bota ta njohë ndryshe Kosovën

Kur Dua Lipa – 22-vjeçarja që i dëshmoi botës se nga një vend i vogël mund të dalin emra të mëdhenj – flet për prejardhjen e saj, duke përmendur Kosovën a Prishtinën, i merr dy reagime, shkruan sot Koha Ditore.

Pyetet se ku është, apo nëse vendi “është ende i shkatërruar nga lufta”.

Me një festival të konceptuar për t’i dhënë ngjyrë imazhit të shtetit më të izoluar në Evropë – të paktën duke sjellë emra të mëdhenj të muzikës botërore si dëshmi të përkatësisë në hartën kulturore botërore – Lipa do që t’u japë të tjerëve një arsye për ta vizituar vendin e saj të origjinës. Pashmangshëm, ylli që s’po zbret nga top-listat muzikore në Britani të Madhe e përtej, është protagoniste e “Sunny Hill Festival”, që të paktën për tri ditë do ta bëjë kryeqytetin arenë ku performojnë emra që po bëjnë nam në industrinë muzikore botërore.

Në një konferencë për media, të mbajtur dy ditë para se të ngjitet në skenën e ngritur në parkun e Gërmisë – ku para dy vjetësh mbajti koncertin e parë në vendin e origjinës – Lipa ka folur për idenë e një festivali që do t’u jepte njerëzve arsye për ta vizituar Kosovën. Ka kujtuar dy pyetjet që i bëhen kur përmend Kosovën.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 83
  Siç kemi dëgjuar të thuhet, lumturia është një udhëtim jo një destinacion. Të gjithë ne jemi të ndryshëm. Ne vijmë nga vende e rrethana të ndryshme dhe kemi interes për gjëra  që janë të ndryshme. Por ka diçka universale, që e kërkojmë të gjithë, pavarësisht se cilët jemi, ajo është…
  Tags: të, që, në
 • 83
  Zoti do t’u japë një vizion më të fuqishëm  atyre që janë besnikë me atë gjë  që Ai u ka ngarkuar në këto momente. Bibla na mëson se Zoti shpërblen shërbyesit e Tij besnikë: Dhe zoti i tij i tha: “Të lumtë, shërbëtor i mirë dhe besnik; ti u tregove…
  Tags: të, që, në, për
 • 83
  Shtete anëtare të Bashkimit Evropian kërkojnë që të përfshihen në fazën përfundimtare të dialogut mes Kosovës e Serbisë i cili do të çonte në një marrëveshje ligjërisht obliguese për një normalizim zë plotë të marrëdhënieve, ka mësuar Radio Evropa e Lirë, edicioni në gjuhën serbe. Siç kanë thënë burimet evropiane,…
  Tags: të, në, për, që
 • 82
  Për 48 orë imazhi i një shteti të izoluar u përmbys. Dua Lipa e Action Bronson gërshetuan duart për ta lartësuar shqiponjën në një skenë gjigante. Kënduan në shtëpi për t’ia vënë themelet e festivalit të titulluar sipas një lagjeje në kryeqytet. Nëpërmjet tyre bota e pa një tjetër Prishtinë…
  Tags: të, në, një, që, për
 • 81
  Fjalët e fundit të Steve Jobs janë një “këmbanë” për të gjithë Zoti na ka bërë në një mënyrë, ne mund të ndiejmë dashurinë në zemrën e secilit prej nesh, dhe jo iluzionet e ngritura prej famës apo parasë, si ata që bëra në jetën time. Ata iluzione unë nuk…
  Tags: të, në, që
Comments