Kulturë

Ministria e Kulturës në Prizren në objekte të huazuara për 15 vjet

Anëtarët e Kuvendit të Komunës së Prizrenit, të enjten, kanë miratuar propozimin e kryetarit Mytaher Haskuka për dhënien në shfrytëzim të dy ndërtesave në pronësi komunale me qëllim të bartjes së një pjese të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit në qytetin e vjetër.

Kësisoj me shumicë votash KK-ja e Prizrenit ka obliguar kryetarin Haskuka që të nënshkruajë me MKRS-së kontratën mbi shfrytëzimin e objekteve të ish-Rektoratit të Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti” në qendër të qytetit, dhe të Internatit (Xhandarmërisë) në lagjen e “Terzinjve”.

Ndonëse Haskuka i kishte propozuar Kuvendit që kohëzgjatja e dhënies në shfrytëzim pa kompensim të këtyre ndërtesave të jetë 10 vjet, pas diskutimeve në seancën e rregullt të Kuvendit, anëtarët e këtij organi janë dakorduar që kjo periudhë të jetë 15 vjet me mundësi vazhdimi. Vendimi në fjalë është përshëndetur nga drejtuesit e MKRS-së, të cilët kanë bërë të ditur se tashmë është hapur rruga për jetësimin e premtimit për bartjen e MKRS-së në Prizren.

Zhvendosjen e Ministrisë së Kulturës, kryetari i PDK-së, Kadri Veseli, ua kishte premtuar prizrenasve qysh në fushatën elektorale të qershorit të vitit të kaluar. Më pas atë e kishte shpalosur Kujtim Gashi, në ditën e dytë si ministër i Kulturës në shtator, e në fillim të tetorit e kishte miratuar edhe Qeveria e Kosovës

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Politizimi i bordeve të ndërmarrjeve publike, po shihet si një prej faktorëve që po i çon këto ndërmarrje drejt procesit të falimentimit. Përfaqësues të shoqërisë civile të cilët kanë realizuar hulumtime për emërimet në këto pozita, thonë se një dukuri e tillë i ka përcjellë të gjitha qeveritë e deritashme…
  Tags: të, në
 • 100
  Prishtinë, 6 korrik – “Unë do të jem pasqyra juaj që reflekton zjarrin, perëndinë, yjet, dashurinë, bukurinë, monstrumin, botën, inatin, fëmijën, gënjeshtrën, dhimbjen, mua, në ty”. Ky është mesazhi që do të përcjellë edicioni i 17-të i festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar dhe të shkurtër “DokuFest”. Mesazhi i bashkëngjitet temës…
  Tags: të, në
 • 100
  Festivali i cili hulumton hapësirat publike këtë vit paralajmëron eksplorimin e limiteve dhe ndryshimin e këndvështrimit për qytetin. Me temën “Të lëvizësh qytetin”, edicioni i katërt i “Hapu” për tri ditë do të mbushë rrugët e kryeqytetit me performanca e aktivitete kulturore. Shtatë lokacione të ndryshme do të shndërrohen në…
  Tags: të, në
 • 100
  Prishtinë, 28 qershor – Pasi veprat e tij kanë shëtitur gjithandej botës, fillimi i korrikut, Sislej Xhafën do ta gjejë në Kosovë. Për dallim prej ekspozitave të tjera që organizon Galeria Kombëtare e Kosovës, ajo e Xhafës nuk do të ndalet vetëm në objektin e këtij institucioni. E as vetëm…
  Tags: të, në
 • 100
  Pak më shumë se gjysmë viti e kanë në dispozicion autoritetet e Kosovës dhe ato të Serbisë, për të mbërritur një marrëveshje gjithëpërfshirëse dhe ligjërisht obliguese, në kuadër të asaj që e kanë cilësuar fazë përfundimtare të dialogut. Kjo meqë marrëveshja synohet të mbërrihet në kuadër të mandatit aktual të…
  Tags: të, në
Comments