Kulturë

Miratohet Ligji për Mbrojtjen e Fëmijëve

Kuvendi i Kosovës ka miratuar Ligjin për Mbrojtjen e Fëmijëve. Ky ligj ka marrë 76 vota për dhe asnjë kundër e as abstenim.

Kryetarja e Komisionit për të Drejtat e Njeriut, Duda Balje, ka thënë se ky ligj është ndër më të rëndësishmit.

Koalicioni i OJQ-ve për Mbrojtjen e Fëmijëve në Kosovë ka vlerësuar faktin që sot Kuvendi miratoi ligjin në fjalë.

KOMF thekson në një njoftim për media se ka qenë pjesë integrale e grupit punues për hartimin e projektligjit dhe në vazhdimësi ka apeluar për aprovimin e tij.

http://assembly-kosova.org/common/docs/ligjet/05-L-105.pdf?fbclid=IwAR2abKUaLRAh_V7PCAzyFBR43nvidDwppGkoJizgAf__5apIBGPWSAOeVMs

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 89
  Vdekja e Jezusit është ndër ngjarjet më të përfolura ndonjëherë, si dhe një ndër faktet historike më fascinuese. Madje edhe kritikët më të mëdhenj e pohojnë se vdekja e Jezusit në duart e ushtarëve romakë është një fakt i padiskutueshëm historik. Por pse u dënua Jezusi nga Nazareti me vdekje?…
  Tags: të, dhe, për
 • 87
  Nga: Driton Krasniqi Mund të ngjajë që një pjesë e konsiderueshme e njerëzve edhe mund të mos jenë në dijeni se liria fetare shtrihet mu në zemër të demokracisë amerikane. Amendamenti i parë i Kushtetutës së SHBA-së përcakton orientimin shtetëror se Kongresi nuk do të themelojë asnjë religjion dhe nuk…
  Tags: të, në, për
 • 83
  Nga Pastor Jack Wellman Fjalët kanë kuptim…ato mund të ndërtojnë ose rrënojnë, por fjalët po ashtu kanë aftësinë të ndryshojnë. Fjalët kanë aftësinë të ndryshojnë edhe njerëzit. Lë të sjellin fjalët tona ndryshim për mirë. Të dua Faleminderit Më fal Të lutem Të dua Ky është një togfjalësh shumë i…
  Tags: të, për
 • 82
  Fondacioni Biberaj përmes një njoftimi bën të ditur mbështetjen me 2.5 milionë dollarë amerikanë të programit MIP të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit, për të ndihmuar profesionistët shqiptarë që synojnë të ndjekin studime pasuniversitare në Shtetet e Bashkuara. Fondacioni Biberaj, i themeluar dy vjet më parë, në 50-vjetorin e vendosjes së…
  Tags: të, në, për
Comments