Kulturë

“Monotone” vjen me dialog muzikor në Prishtinë

Për tri ditë, atë që nuk po mundet ta bëjë politika e ka bërë “Kino Armata”.

Përmes festivalit treditor “Monotone”, që në fokus ka muzikën eksperimentale, ka nxitur dialog në mes të artistëve vendorë, ndërkombëtarë, kritikëve, kuratorëve të muzikës dhe hulumtuesve, shkruan sot “Koha Ditore”.

“Monotone” filloi më 26 shtator dhe përfundoi të dielën. Përmes tij, “Kino Armata” potencoi edhe një herë se krahas filmit, një shtyllë tjetër kryesore e saj është edhe muzika.

Alush Gashi, i cili e drejton “Kino Armatën”, ka thënë se besojnë që muzika dhe shprehjet muzikore janë shumë të rëndësishme dhe mund të jenë një shtytje për zhvillimin e shoqërisë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 81
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 70
  Vdekja e Jezusit është ndër ngjarjet më të përfolura ndonjëherë, si dhe një ndër faktet historike më fascinuese. Madje edhe kritikët më të mëdhenj e pohojnë se vdekja e Jezusit në duart e ushtarëve romakë është një fakt i padiskutueshëm historik. Por pse u dënua Jezusi nga Nazareti me vdekje?…
  Tags: të, dhe, për
 • 69
  Vendi i vogël i Ballkanit padrejtësisht nënvlerësohet. Ai ka natyrë grandioze, njerëz mikpritës dhe kulturë mahnitëse. [Ky shkrim u botua në numrin më të ri të revistës zvicerane «Weltwoche»]. Së fundi, në një ndejë, ia nisa muhabetit me një të panjohur. Kur i tregova se kam qenë për pushime në…
  Tags: të, në, dhe, një
 • 68
  Arta Ramadani ka ardhur në moshën e adoleshencës në Gjermani. Sot ajo punon prej dhjetë vjetësh si redaktore në ZDF. Sivjet ajo pati debutimin e saj si autore me romanin "Rrugëtimi drejt puthjes së parë". Arta Ramadani ka ardhur në moshën e adoleshencës në Gjermani, për të shpëtuar nga lufta…
  Tags: të, në, dhe, ka, një, për, është, shumë, edhe, më
 • 64
  Pas hapjes në Muzeun Kombëtar të Kosovës, më 4 prill, ekspozita “Sikur Hana” nga Zgjim Zyba e Die Morina ka vazhduar rrugëtimin e saj në “vendlindje”, Suharekë. Kjo ekspozitë – që shpërfaq zërin e padëgjuar të grave përmes Salë Zybës, e cila tregon historinë inspiruese të Lokës Hanë (Hanë Zybës)…
  Tags: të, në, që, është, se, për, ka, dhe
Comments