Mesazh

Mos e bëni fjalën “Më fal” si fjalën më të vështirë.

Ja, kam vepruar si një budalla dhe kam gabuar rëndë”. – 1 e Samuelit 26 : 21

A jeni përfshirë në ndonjë diskutim të nxehtë, dhe më pas keni kuptuar se e keni keqkuptuar atë që po thoshte personi tjetër? Të duket vetja shumë e ulët që gabuat në këtë mënyrë. Mund edhe të keni vite të tëra  që i mëshoni fort një ideje ose besimi egoist, sa marrëzi. Ndoshta e ke të vështirë t’a pranosh se sa gabim ke qenë për një kohë kaq të gjatë, për të mos përmendur dhimbjen e të kuptuarit se sa shumë dëm ke shkaktuar me marrëzinë tënde.

Mbreti Saul në Bibël ishte i familjarizuar me këtë ndjesi. Me ndihmën e Perëndisë, Davidi i zbuloi Saulit se sa pak mund të mbështetej te forca e tij. Sauli e pranoi se kishte qenë budalla. Por ky nuk është fundi i historisë! Pasi e pranoi fajin, Sauli u pendua dhe ndaloi së ndjekuri padrejtësisht Davidin. Të kërkosh falje për marrëzinë tënde është hapi i parë, kurse pendimi  është hapi final pasi  ndryshojmë drejtimin nga trajektorja jonë e mëparshme.

Kur pranojmë fajin dhe ndryshojmë mënyrat tona, hapim dyert për një të ardhme më të mirë. Por kur refuzojmë të korrigjohemi, do të zhytemi më thellë ne tërësinë e gabimeve tona. Zoti u jep falje dhe dhembshuri atyre që e kërkojnë. Ai thotë: “Unë do të shëroj shthurjen e tyre, do t`i dua shumëė, sepse zemërimi im u tërhoq prej tyre. (Osea 14:4) Për të pasur marrëdhënie e të shëndosha me njerëzit dhe me Perëndinë duhet përulësi dhe pendim  për restaurim. I vetmi budalla i përhershëm është ai që refuzon të kërkojë falje.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Përditë unë po vdes!(Ju siguroj) Përditë unë po vdes (çdo ditë përballem me vdekjen) për shkak të mburrjes për ju (për bashkësinë dhe unitetin me Krishtin), që kam në Krishtin Jezus, Zotin tonë. – 1 Korintasve 15:31 Egoizmi nuk është një sjellje e mësuar, ne kemi lindur me të. Por kur pranojmë Jezusin…
  Tags: të, për, dhe, që, mesazh
 • 97
  Për çfarë po shpresoni?Kthehuni në fortesë (sigurie dhe bollëku), o ju robër të shpresës! Pikërisht sot unë deklaroj se do të të jap dyfishin. – Zakaria 9:12 Kam një pyetje për ju: Për çfarë po shpresoni? Për çfarë po prisni në jetë? A po kërkoni për diçka të mirë të ndodhë apo po prisni…
  Tags: të, për, që, dhe, mesazh
 • 97
  Gëzimi i miqësive!Përpjekjet e qëllimshme për të kërkuar dhe mbajtur miqësi mund të sjellin shpërblim të madh. Fjalët e urta 18:24 Sa miq të vërtetë keni? Në fillim mund t’ju vijnë në mendje shumë emra, por sa më shumë ta shqyrtoni pyetjen, aq më shumë ka gjasa që numri të zvogëlohet. Realiteti…
  Tags: të, që, për, dhe, mesazh
 • 97
  I tunduar për egoizëm!Isaia 39:8 –Ezekia i tha pastaj Isaias: «Fjala e Zotit që ti shqiptove është e mirë». Pastaj shtoi: «Do të ketë të paktën paqe dhe siguri gjatë jetës sime». Me qëllim që të kuptojmë çfarë nuk shkon me atë që Ezekia i tha Isaia, ne duhet të kuptojmë se çfarë ndodhi…
  Tags: të, që, për, dhe, mesazh
 • 96
  Jo forca jonë, por forca e Zotit!“Por Moisiu tha: «Oh! Zot, dërgoje mesazhin tënd nëpërmjet kujt të duash!»”-Eksodi 4:13 Është një varg i shkurtër, por me një domethënie marramendëse për atë që ne jemi, për atë që Zoti është, për atë që lutemi dhe për atë që Perëndia na ka thirrur të bëjmë. Më lejoni t’jua…
  Tags: të, që, për, mesazh
Comments