Inkurajime

Mos e Humb Veten Tënde

Kush do të gjejë jetën e vet, do ta humbasë; por ai që do të humbasë jetën e vet për hirin tim, do ta gjejë përsëri. MATEU 10:39

Jeta është si një labirint ndonjëherë, dhe është e lehtë të humbasësh. Të gjithë, me sa duket, presin diçka ndryshe nga ne. Ka presion që na vjen nga çdo drejtim për t’i mbajtur të tjerët të lumtur dhe për të përmbushur nevojat e tyre.

Kur ne përpiqemi të bëhemi çfarë të tjerët dëshirojnë që ne të bëhemi, në këtë proces, ne mund të humbasim vetveten. Ne mund të mos e zbulojmë se kush është qëllimi i Perëndisë për ne për shkak se po përpiqemi fort të kënaqim çdokënd dhe vetë nuk jemi të kënaqur.

Për shumë vite jam përpjekur shumë të jem shumë gjëra që nuk isha, dhe isha tepër konfuze. M’u desh të zbres nga gara dhe të pyes veten: “Për kë po jetoj? Pse po i bëj të gjitha këto gjëra? A jam bërë një kënaqëse e njerëzve? A jam vërtet në vullnetin e Zotit për jetën time?”

A e ke humbur edhe ti vetveten? A je lodhur nga përpjekjet për të plotësuar të gjitha kërkesat që kanë të tjerët për ty ndërkohë që vetë ndihesh e pa përmbushur? Nëse po, ti mund të zgjedhësh të marrësh hapin dhe të vendosësh të njohësh identitetin tënd, drejtimin tënd dhe thirrjen tënde, vullnetin e Perëndisë për jetën tënde. Do ta gjesh vetveten duke iu afruar gjithmonë e më pranë Perëndisë, duke gjetur vullnetin e Tij për jetën tënde, dhe duke e bërë atë.

Nëse ia jep zemrën tënde kryerjes së vullnetit të Perëndisë, do të gjesh vetveten e vërtetë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Të thirrur veçmas për të pushuar!“Ejani veçmas në një vend të vetmuar dhe pushoni pak.” – Marku 6: 31 A e mbani mend gjumin  e drekës kur ishit në kopësht? Pas drekës, secili  nga fëmijët e kopshtit kishte me vete një batanije, të cilën e shtronim  me kujdes në dysheme; dhe më pas pritej të flinim për…
  Tags: të, për, dhe, inkurajime
 • 100
  Guximi për të pritur!Kur jeta duket sikur u ka mbyllur çdo derë, vazhdoni të ecni përpara, të punoni shumë dhe t’i besoni Perëndisë për një diçka të mirë. Hagai 2:4-9 Bujqësia kërkon punë të palodhur, nga lërimi tek mbjellja dhe deri te korrja. Por kur fermeri shikon një fushë të paploruar, puna fillon…
  Tags: të, për, dhe, inkurajime
 • 97
  Perëndia i bën gjërat të ndodhin në kohën e duhur!Sepse vegimi është për një kohë të caktuar, por në fund ai do të flasë dhe nuk do të gënjejë; nëse vonon, prite, sepse me siguri do të vijë dhe nuk do të vonojë. – Habakuk 2:3 A po prisni që dëshirat e zemrës suaj të manifestohen? A po luteni…
  Tags: të, dhe, për, inkurajime
 • 97
  Lutja prodhon paqeMos u shqetësoni për asgjë, por, në çdo gjë, ia parashtroni kërkesat tuaja Perëndisë me anë lutjesh dhe përgjërimesh, me falënderim.7Dhe paqja e Perëndisë, që ia tejkalon çdo zgjuarsie, do të ruajë zemrat tuaja dhe mendjet tuaja në Krishtin Jezus. Filipianëve 4:6-7 Në këtë pasazh, apostulli Pal nuk thotë: “…
  Tags: të, dhe, për, inkurajime
 • 97
  Si të qetësoni zemrën tuaj?Një mëngjes, jo shumë kohë më parë, e nisa ditën si zakonisht duke lexuar pak nga Bibla dhe u luta. Por unë nuk isha e qetë në zemrën time. Ishte një nga ato rastet kur ndjeshesh i shqetësuar dhe të duket çdo gjë e pavlerë. E di mirë se çfarë…
  Tags: të, për, inkurajime
Comments