Kulturë

Mozaikët e Mujajt, në Konsullatën e Përgjithshme të Kosovës në Gjenevë

Punimet e ekspozitës “Mozaik Artistik” do të ekspozohen në lokalet e Konsullatës së Përgjithshme të Republikës së Kosovës, në Gjenevë, më 8 qershor 2018.

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Gjenevë, hap ekspozitën “MOZAIK ARTISTIK”, të autorit Sylë Mujaj. Me këtë rast do të ekspozohen vepra të punuara në mozaik, të artistit Sylë Mujaj.

Mujaj, i njohur si veprimtar dhe ish i burgosur politik, që nga rinia e tij është marrë me krijimtari artistike. Flimisht ai ëshhtë dalluar me teknikën e vizatimit dhe nga ajo periudhë njihen kryesisht portretet e tij nga burgu, të cilat kishte arritur t`i nxirrte “në liri” dhe i kishte ekspozuar gjithandej, në Zvicër dhe në Kosovë.

Ndërsa tash ka disa vite që Mujaj ka zbuluar një hapësirë të re në të cilën e shpreh frymëzimin e tij artistik: mozaikun. Në këtë teknikë komplekse dhe të vështirë të punës, artisti me rrënjë nga Rugova ka realizuar deri më tash një numër impozant krijimesh.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 84
  E shtunë, 16 shkurt 2019 09:00 Deklarata e Pavarësisë Nisja e Deklaratës së Pavarësisë nga objekti i Qeverisë së Republikës së Kosovës, për në 7 qendrat kryesore të Republikës së Kosovës: Prishtinë, Mitrovicë, Pejë, Prizren, Gjilan, Gjakovë, Ferizaj Shënim: Nisja e Deklaratave përcillet në mënyrë ceremoniale nga Garda Shtetërore, ku…
  Tags: të, në, dhe, së
 • 82
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe
 • 81
  Në duart e Nënës Tereze kam përjetuar dhe shprehur bashkëpunimin mes Zotit dhe njeriut”. Don Lush GJERGJI Kaluan- të mos them, “fluturuan” dymbëdhjetë vite nga kalimi në amshim i Mikut, Vëllait, Krijuesit, Skulptorit, Artistit të mirënjohur dhe të dashur, prof. AsimLokaj. Kujtimi për të, zgjon në mua shumë ndjenja, përjetime,…
  Tags: dhe, të, në
 • 81
  Willem Poelstra ishte fjalëpak, por në të njëjtën kohë jashtëzakonisht i lidhur me subjektet e fotografive të tij dokumentare. Ai vdiq në Amsterdam në moshën 62-vjeçare. Në njërën prej fotografive të opusit të gjerë të fotografit paraqitet një çift i rëndomtë në Kosovë. Personazhet janë të ulur në divan, janë…
  Tags: të, në, dhe, tij
 • 79
  Sulmin e gjerë që e kishte ndërmarrë Serbia në Drenicë për të zhdukur Ushtrinë Çlirimtare të Kosovës e koncentroi në Prekaz, në zemrën dhe kokën e UÇK-së duke i bërë asaj një rrethim të hekurt. Ajo që do të ndodhë në fillimet e marsit të vitit 1998 do të jetë…
  Tags: të, dhe, në
Comments