LAJMET E FUNDIT

MPB e Kosovës në Bosnjë në takimin e 7-të të Komisioneve për kontrollin e armëve të vogla dhe të lehta

Në Jahorinë të Bosnjës dhe Hercegovinës, nën organizimin e SEESAC po mbahet takimi i 7-të i Komisioneve për kontrollin e armëve të vogla dhe të lehta.

Delegacioni i Ministrisë së Punëve të Brendshme i Kosovës potencoi se më qëllim të krijimit të një ambienti të sigurt për të gjithë qytetarët e saj, si dhe më qëllim të ruajtjes së paqes dhe sigurisë në nivel rajonal dhe ndërkombëtar, “Republika e Kosovës në prill të këtij viti ka miratuar Ligjin për legalizimin apo dorëzimin vullnetar të armëve në posedim të paligjshëm”.

Në këtë takim po ashtu në mënyrë më të detajuar u elaboruan edhe aktivitetet e Strategjisë së re 2017 – 2021 për Kontrollimin dhe Mbledhjen e Armëve të Vogla, të Lehta dhe Eksplozivëve.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Prishtinë, 1 qershor – Në ambientet e Këshillit Gjyqësor të Kosovës (KGjK), kryesuesi Nehat Idrizi i shoqëruar nga disa anëtarë të Këshillit, priti sot një delegacion të nivelit të lartë të Këshillit të Lartë të Drejtësisë së Shqipërisë (KLD), kryesuar nga presidenti i Rrjetit Ballkanik dhe Euro-Mesdhetar i Këshillave Gjyqësorë…
  Tags: të, në, dhe
 • 90
  Krishtlindja është si një festë e shenjtë fetare dhe një fenomen global kulturor dhe komercial. Për dy mijëvjeçarë, njerëzit në mbarë botën e kanë vëzhguar atë me tradita dhe praktika të cilat janë të natyrës fetare dhe sekulare. Të krishterët festojnë Ditën e Krishtlindjeve si përvjetorin e lindjes së Jezusit…
  Tags: të, në, dhe
 • 90
  Zyra e Rinisë Evropiane të Kosovës ka kërkuar përsëri nga liderët e partive politike që në listat e kandidatëve për zgjedhje parlamentare që do të mbahen në qershor të ketë sa ma shumë kandidatë të rijnë në moshë përkatësisht nën moshën 28 vjeçare. Kryetari i Rinisë, Avdullah Hasani ka kërkuar…
  Tags: të, në
 • 89
  Pemët e Krishtlindjes janë bërë një simbol mbarëbotëror për paqen dhe gëzimin e mirë. Ata janë në qendër të një prej tubimeve më të mëdha të familjes të vitit. Dhe fetë e të gjitha formave dhe madhësive e shndërrojnë atë si diçka shpirtërore dhe kuptimplote për besimet e tyre. Ndërsa…
  Tags: të, dhe, në
 • 89
  Qeveria e Kosovës ka autorizuar kompaninë amerikane “Patton Boggs” që të përfaqësojë Kosovën në kontestin me kompaninë “AXOS” në Tribunalin Ndërkombëtar të Arbitrazhit. Kryeministri i vendit, Ramush Haradinaj, në mbledhjen e sotme të Qeverisë tha se Kosova nuk duhet të lejojë të marrë goditje të madhe financiare sa i përket…
  Tags: të, në
Comments