Mesazh

Ndalu së shpëtuari veten!

Zoti është i mirë, është një fortesë në ditën e fatkeqësisë; ai i njeh ata që kërkojnë strehë tek ai.- Nahumi 1:7

Kur jeni në ankth të thellë, pjesa më e keqe është kur nuk jeni të sigurt se si të dilni prej asaj situate. Në këtë pikë shumë njerëz i thërrasin Zotit si shpresën e tyre të fundit. Shkrimtari i Psalmit 46 shkroi se, edhe nëse malet hidhen  në det dhe ujërat e tij të tërbohen dhe të shkumojnë, asgjë nuk do të humbë: «Mos kini frikë!»  ndaj ai shkroi. “Perëndia është për ne një strehë dhe një forcë, një ndihmë gjithnjë e gatshme në fatkeqësi.” (Psalmi 46:1-3).

Kur jeni në ankth të thellë, pjesa më e keqe është kur nuk jeni të sigurt se si të dilni prej asaj situate. Në këtë pikë shumë njerëz i thërrasin Zotit si shpresën e tyre të fundit.Familja e Maries u shpërbë kur nipi i saj u vra. Krahas ankthit të humbjes, familja pësoi përçarje për shkak të atij që ishte përgjegjës për tragjedinë. Marie ishte e frikësuar nga zemërimi i madh që ndjente dhe dhimbjes së saj, si një mal që hidheshin në det. Me ndihmën e një këshilltari, Marie shprehu me fjalë atë që e pengonte të pranonte shpëtimin: “Po sikur të mos më pëlqejë ‘kuptimi’ i jetës?” pyeti ajo.

Përgjigja nuk erdhi menjëherë, por pranimi i kësaj lloj frike e ndihmoi Marien të linte mënjanë përpjekjet për të shpëtuar veten. Nëse i lëmë gjërat të kalojnë mund të rifillojmë të besojmë se Perëndia është i mirë. Siç tha Psalmisti, “Sepse ditën e fatkeqësisë ai do të më fshehë në çadrën e tij, do të më fshehë në një vend sekret të banesës së tij, do të më lartojë mbi një shkëmb.” (Psalmi 27:5).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Krenaria para rëniesMohimi i Krishtit nga Pjetri ishte një dështim shumë I madh. Vetëm disa orë më parë, ai kishte rrëfyer se Jezusi ishte Biri i Perëndisë. Dhe më pas pretendoi se nuk e njihte Zotin. Në një moment apo në një tjetër, secili prej nesh ka rënë në tundim. Kjo është…
  Tags: të, në, mesazh
 • 97
  Lutu për vullnetin e Zotit!Jozefi kaloi vite i mbyllur në një birucë egjiptiane. Ndërsa ai nuk kishte bërë asgjë për të merituar burgimin, Perëndia e dinte se besimi i Jozefit duhej të vihej në provë. Perëndia do t’i përmbushte premtimet e Tij, por së pari Ai donte të rriste besimin e Jozefit—duke e forcuar…
  Tags: të, në, mesazh
 • 97
  Kripa e tokësNë këtë botë të rënë, besimtarët duhet të jenë si kripa që ruan, i jep shije  dhe shëron  ata që jetojnë në errësirë.  Lexoni Mateu 5:13-16 Kur Jezusi u foli ndjekësve të Tij, Ai i quajti ata “kripa e tokës” (Mat. 5:13). Në atë kohë, kripa ishte e vetmja mënyrë për të…
  Tags: të, një, në, mesazh
 • 97
  BESIM I SPROVUARNë Bibël lexojmë se Abrahami më në fund iu bind Perëndisë dhe arriti në Kanaan. Por bindja e Abrahamit nuk do të thoshte se çdo gjë në jetën  e tij do të bëhej papritur më e lehtë. Kur arriti në vendin që i tregoi Perëndia, gjeti atje kananitët. Pas një…
  Tags: të, në, mesazh
 • 97
  Mjaft i ratë shkurt në jetën tuajKështu mbetët shumë ditë në Kadesh, gjithë kohën që qëndruat atje. Ligji i Përtërirë 1:46 Keni bërë ndonjëherë një bisedë të tillë: “Zemër, mendoj se ke ngatërruar rrugën. Unë e pashë shenjën atje dhe duhet të ktheheshim pak më sipër.” Burri përgjigjet: “Jo, mos u shqetëso. Di një rrugë të shkurtër…
  Tags: të, një, mesazh
Comments