Mesazh

Ndërtoni Murin në Maje

Ne kemi pare tashme ne Psalmin 78 se sa e rendesishme eshte qe femijet te vendosin te Perendia besimin e tyre (vargu 7) qe ata te mos jene si etërit e tyre (vargu 8) nje brez kokeforte dhe rebel. A mund ta perfytyroni jeten si nje shkemb i rrepirte mbi te cilin shume njerez po rrezohen dhe jetet e tyre po shtypen dhe thyhen? Ne mund te shohim në përftyrimin tone pirgjet e jeteve te thyera ne fund te ketij shkembi. Perendia thërret shume njerez qe t’i sherbejne ketyre jeteve te thyera ne fund dhe kjo eshte nje sherbese shume e nevojshme dhe e rendesishme. Megjithate, Perendia gjithashtu therret disa prej nesh per te shkuar ne majen e shkembit per te ndertuar nje mur atje. Ky mur nuk do te lejoje qe njerezit te rrezohen dhe te copetohen. Ky mur eshte ungjillizimi i femijeve. Ne këtë menyre ne i arrijme femijet para se ata “te jene si eterit e tyre,” dhe para se jetet e tyre te thyhen dhe zemrat e tyre te fortesohen nga mekati. A ka kuptim kjo? A nuk eshte e logjikshme? Nje te moshuari iu dha detyra per te drejtuar nje kishe te vogel ne Lartesirat e Skocise.

Nje te Djele ne mbremje ishin ne sherbese ai vete, gruaja e tij, kujdestari i kishes dhe nje djale i vogel. Me pas sherbyesi i tha gruas se tij “A ja vlen qe jemi vetem ne te tre?” Ai kishte harruar qe te perfshinte djalin e vogel, por djalit la kapi veshi dhe tha, “Por, zoteri, a nuk llogaritem une?” Ky djale i vogel ishte Robert Moffett. Me vone ai shkoi si nje mlsionar pioner ne Afrike. Ai erdhi te Krishti heret ne jete dhe kur ishte djale ai tha, “Por, zoteri, a nuk llogaritem une?” ‘D.L. Moody ungjilltari i famshem amerikan i referuar me heret ne kapitull e shihte giithnje rendesine e femijeve. Ne nje nga takimet ne Denver, Colorado ai pa nje djale te vogel qe po qante ne shkallet para kishes sepse nuk kishte me karrige te lira per te ne ate takim. Zoti Moody e udhehoqi ate përmes turmes per ne platforme.

Pastaj ai I tha bashkesise “Ketij djali iu tha qe nuk ka vend per t’u ulur. Po une dua qe ai te jete ketu. Prandaj une i kam dhene atij nje vend ne platforme. Lutuni qe ai do te behet djali me i mire i Amerikes. Nje “Amen” i forte u degjua nga turma. Shume i impresionuar nga dashuria dhe kujdesi i zotit Moody, djali i vogel e degjoi ? Do fjale te mesazhit. Kur u rrit, ai u be vete nje ungjilltar i shquar dhe i mirenjohur, duke udhehequr me mijera ne Krisht. Emri i tij ishte Paul Rader.  – Sam Doherty

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 75
  Nga kjo ne e kuptojme kujdesin qe Zoti Jezus shprehte per femijet kur Ai urdheroi Pjetrin tek Gjoni 21:15 "Kulloti qengjat e mi." Duket se eshte nje rrjedhim i arsyeshëm për të përfunduar që Ai u referohet këtu fëmijëve. Qengjat jane te vegjelit e kopese. Ne dy vargjet e meposhtme…
  Tags: te, ne, dhe, ai, qe
 • 72
  E verteta e çeshtjes eshte se shumices se pyetjeve tona te veshtira nuk mund t'u jepet pergjigje ketu ne toke. Duhet ta pranojme se "mendimet e tij nuk jane mendimet tona". Por ne te krishteret jemi te sigurt se nuk do te ecim gjithmone ne erresire. Jo. sepse ne perjetesi te gjitha ketyre pyetjeve shqetesuese…
  Tags: te, ne
 • 51
  Ky qellim synohet te arrihet permes 1) Vleresimit te gjendjes ekzistuese te Edukimit mbi median dhe informacionin ne Kosove 2) Promovimit te mekanizmave strategjike dhe politike per EMI si mjet per rritjen e kualitetit te mediave dhe informacionit ne vend dhe perfshirjen e saj ne politikat qeveritare 3) Avokimit per…
  Tags: dhe, te, ne
 • 49
  Një zëdhënës po raporton se ungjillori Rev. Billy Graham ka vdekur në moshën 99 vjeçare. Ai ishte në shtëpinë e tij në Karolinën e Veriut. Graham shndërroi jetën fetare Amerikane nëpërmjet predikimit dhe aktivizmit të tij, duke u bërë këshilltar i presidentëve dhe ungjilltarit më të dëgjuar të krishterë në…
  Tags: dhe, te, ai, ne
 • 39
  Me qëllim të nxitjes së start-up-eve me ide inovative në tema te ndryshme bankare ne tregun e Kosovës,  është lansuar programi “Elevator Lab Challenge” . Me këtë rast është organizuar një diskutim me temën “Inovacioni e ardhmja e Kosovës – rëndësia e inovacionit”.
  Tags: ne, te
Comments