Kulturë

Në Gjakovë po mbahet karnavali i parë i librit

Sot ka filluar karnavali i parë i librit, me ç’rast është promovuar edhe murali i punuar nga stafi i OJQ-së së bashku me nxënësit dhe stafin e SHFMU “Fehmi Agani” në Gjakovë.

Ky aktivitet po mbahet për nder të Ditës Ndërkombëtare “Shkrim-Lexim” të shpallur nga UNESCO.

Projekti “Libri, miku im më i mirë” është rezultat i përpjekjeve të përbashkëta të OJQ-së “Rinia Kosovare Evropiane” dhe SHFMU “Fehmi Agani” në Gjakovë, me qëllim të ndërgjegjësimit të të rinjve për zbutjen e përdorimit nga varësia e telefonave të mençur nëpërmjet aktiviteteve kulturore dhe bashkëpunimin ndërmjet grupeve të mëdha dhe të margjinalizuara të Komunës së Gjakovës.

Në karnaval fëmijët janë veshur si personazhet e librave që kanë lexuar dhe janë nisur nga shkolla “Fehmi Agani” për ta vizituar Bibliotekën e Qytetit “Ibrahim Rugova”.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  Para se të flasim për secilin veç e veç, duhet theksuar fakti se janë të rralla edhe në botën me qytetërim të lartë, kur anëtarët e një familjeje hyn së bashku me historinë e lëvizjes kombëtare të një populli, siç është rasti me familjen e Qeriazëve. Prof. Dr. NEBI DERVISHI…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 96
  Kongresi i Manastirit, Kongresi i unifikimit të një alfabeti të gjuhës shqipe është tubimi i dijetareve shqiptarë më 14 nëntor deri më 22 nëntor të vitit 1908 në Manastir, në qendrën e atëhershme të Vilajetit për përcaktimin e alfabetit të gjuhës shqipe. Gjendja gjatë zhvillimit te letërsisë shqipe ishin hartuar…
  Tags: të, në, dhe, për
 • 93
  Vdekja e Jezusit është ndër ngjarjet më të përfolura ndonjëherë, si dhe një ndër faktet historike më fascinuese. Madje edhe kritikët më të mëdhenj e pohojnë se vdekja e Jezusit në duart e ushtarëve romakë është një fakt i padiskutueshëm historik. Por pse u dënua Jezusi nga Nazareti me vdekje?…
  Tags: të, dhe, për
 • 91
  Realizuar me mbështetjen e Bashkimit Evropian, me një përzgjedhje prej njëmbëdhjetë filmave të shkurtër e të gjatë nga regjisori serb Želimir Žilnik (Zhelimir Zhilnik), programi i filmit do të shfaqet nga data 3-27 korrik, çdo të mërkurë dhe të shtunë te Lumbardhi, bën të ditur fodnacioni “Lumbardhi” nga Prizreni. Përzgjedhja…
  Tags: të, dhe, në, nga
 • 90
  Nga: Driton Krasniqi Mund të ngjajë që një pjesë e konsiderueshme e njerëzve edhe mund të mos jenë në dijeni se liria fetare shtrihet mu në zemër të demokracisë amerikane. Amendamenti i parë i Kushtetutës së SHBA-së përcakton orientimin shtetëror se Kongresi nuk do të themelojë asnjë religjion dhe nuk…
  Tags: të, në, për
Comments