Mesazh

Në heshtje përpara Perëndisë….

Ndaluni dhe dhe pranoni (dalloni dhe kuptoni) që unë jam Perëndi; do tëlartësohem lart midis kombeve, do të lartësohem mbi tokë. – Psalmeve 46:10

Një nga gjërat më të rëndësishme që mund të mësojmë në botën tonë sot është të qëndrojmë në heshtje.

Unë besoj që një nga arsyet më të mëdha përse shumë prej nesh konsumohen së tepërmi dhe stresohen është për shkak se nuk dimë si të qëndrojmë në heshtje. Duke kaluar më tepër kohë të njohim Atë, ne mësojmë të dëgjojmë qetësinë e zërit të Tij që Ai të drejtojë rrugët tona.

Kemi nevojë të mësojmë të jemi në qetësi përbrenda dhe të qëndrojmë në paqe që të jemi gjithmonë gati të dëgjojmë zërin e Perëndisë. Shumë njerëz sot vrapojnë nga njëra punë tek tjetra. Për shkak se mendjet e tyre nuk dinë si të jenë të qeta, ata nuk mund të jenë të qetë as në zemrat e tyre.

Nëse do të ngadalësojmë ritmin dhe të qetësojmë mendjet mjaftueshëm për të dëgjuar nxitjet e Frymës së Shenjtë, ne mund të jetojmë në paqe, gati për t’u përgjigjur me bindje. Të jetojmë një jetë të paqtë dhe të lumtur, nuk është e ndërlikuar përsa kohë që qëndrojmë në qetësi përpara Perëndisë.

Lutje

Zot, unë e di që vetëm Ti je Perëndi. Unë e di që të rri në heshtje përpara Teje është e rëndësishme, prandaj më trego si të jem në paqe, gjithmonë gati të dëgjoj zërin Tënd.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Si të meditojmë mbi Shkrimin?Por që gjen kënaqësinë e tij në ligjin e Zotit, dhe që mendon thellë ditë e natë mbi ligjin e tij.-Psalmi 1 : 2 Shumë gjëra kërkojnë vëmendjen tonë. Ne jemi  të kushtëzuar të përvetësojmë informacionin sa më shpejt të jetë e mundur ndaj mund të jetë një luftë për…
  Tags: të, në, që, mesazh
 • 100
  Si të merrni vendimet e duhura?Ne çdo ditë marrim vendime. Shumë prej tyre kanë pak rëndësi. Ndërkohë, ka të tjera që ndryshojnë jetën tonë përgjithnjë. Gjatë një interviste për TV7 Albania, Davida Pecaj, këshilluese pranë Qëndrës “Çelësi im” thotë se vendimmarrja shpeshherë duket si një përgjigje e lehtë për t”u dhënë. Në fakt, është krejt e…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 98
  Sakrifica në martesë!Po të flisja gjuhët e njerëzve dhe (edhe) të engjëjve, dhe të mos kisha dashuri (përkushtimi i arsyeshëm, i qëllimshëm dhe frymëror është i frymëzuar nga dashuria e Perëndisë për dhe në ne), do të bëhesha si një bronz që kumbon ose si cimbali që tingëllon. – 1 Korintasve 13:1…
  Tags: të, që, në, mesazh
 • 98
  Gjymtyrë të ndryshme por një trup i vetëm!I gjithë trupi i Krishtit përfiton kur besimtarët përdorin dhuntitë që Perëndia u ka dhënë. Është pikërisht ajo kohë e vitit që anëtarët e kishave mblidhen për t’u kujdesur për ndërtesat e tyre, duke i pastruar me themel dhe duke u pregatitur për dimrin. Ka shumë gjëra për të bërë…
  Tags: të, në, që, mesazh
 • 98
  Fuqia e dashurisë!Njerëzit mund të shohin zemrën e Perëndisë sa herë që kujdesemi për ta ashtu siç Perëndia kujdeset. Luka 15:11-32 Në pasazhin e sotëm, Jezusi tregon një shëmbëlltyrë për një baba me dy djemtë e tij. Djali i vogël i kërkoi pjesën e tij të trashëgimisë dhe pasi e mori, u…
  Tags: të, në, që, mesazh
Comments