Inkurajime

Nën mirësinë e Zotit!

Nëse shikojmë dhe dëgjojmë për mirësinë e Zotit, do e kuptojmë se Ai është i mirë  dhe se dashuria e Tij shkëlqen kudo.  Psalmi 31:19-24 

Kur çdo gjë në jetë na ecën mirë  e kemi të lehtë t’a lavdërojmë  Perëndinë, sepse mirësia e Tij është e dukshme kudo. Por t’i shikosh vështirësitë si shprehje e kujdesit të Tij është e vështirë. Në kohë të vështira, ne duhet t’i kujtojmë vetes pasazhin e sotëm, i cili na thotë se Zoti ka mirësi për ata që i besojnë dhe i binden Atij. Nëse e ndjeni se Ai është dashamirës vetëm kur rrethanat janë ashtu siç doni ju, atëherë e keni  keqkuptuar natyrën e Tij. Ata që e njohin karakterin e Tij mund të shohin mirësinë e Tij në çdo situatë.

Jo gjithmonë e kam kuptuar këtë të vërtetë. Kur u rrita, qëllimi im ishte të isha i bindur në mënyrë që Zoti të mos më bënte asgjë të keqe. Por situatat e vështira dhe të dhimbshme në jetën time më penguan të shihja qartë. Tani, ndërsa shikoj pas, shoh dashurinë dhe mençurinë e Tij se si i lejoi dhe përdori  ato sprova për të formuar karakterin tim.

Sot, kur Perëndia bën diçka që nuk më pëlqen, e derdh zemrën time para Tij. Pasi dëgjoj nga Ai, zemra ime mbushet me  mirënjohje dhe besim në atë që Ai është. Dhe atëherë jam i gatshëm të pranoj zgjedhjen e tij që është më e mira për jetën time.

Ne jetojmë nën çadrën e mirësisë së Zotit. Kur rrethanat dhe ndjenjat ju thonë të kundërtën, mbështetuni në atë që dini. Gjatë gjithë ditës, kërkoni për shenja të kujdesit të Tij të dashur. Ndërsa këndvështrimi juaj ndryshon, atëherë pavarësisht se në cilën rrugë do të ecni, do të jeni në gjendje të shihni mirësinë e Zotit.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 97
  I DENJË PËR FALENDERIM!Çfarë thoptë Bibla për falënderimin? Perëndia bekohet dhe nderohet, sepse një jetë falënderuese është shenjë e një besimtari që njeh karakterin e Perëndisë, veçantinë dhe madhështinë e Tij. Zoti është dhënësi i çdo gjëje të mirë dhe Ai është i denjë për falënderim. Meqenëse cilësitë e Perëndisë nuk janë të…
  Tags: të, dhe, është, që, për, tij, në, inkurajime
 • 95
  Fara që nuk vdes kurrë!Jezusi e mbolli dashurinë e Tij në zemrat tona dhe dëshiron  që ne ta ndajmë atë me të tjerët. 1 Pjetrit 1:22-23 Përgatitja e një kopshti – kultivimi i tokës, ujitja e rregullt, kontrolli i barërave të këqija – kërkon kohë dhe përpjekje të vazhdueshme. Por kopshtari shpenzon më pak…
  Tags: të, dhe, në, që, për, tij, inkurajime
 • 94
  Nga persekutues në ndjekës!Veprat e Apostujve, kapitulli 22, vargu 4. Pali po bën një mbrojtje të jetës së tij dhe të kthimit të tij në besim, para një grupi njerëzish. Ai thotë në vargun 4: “unë kam përndjekur…” po flet për të krishterët… “unë kam përndjekur këtë Udhë deri në vdekje, duke lidhur…
  Tags: të, në, që, dhe, se, për, inkurajime
 • 94
  Si të lutemi për të tjerët?Filipianëve, kapitulli 1, vargjet 9 deri në 11, janë nga ato shkrime ku ne shohim Palin të lutet përmes letrave të tij drejtuar një kishe, për njerëzit në atë kishë.  Kështu, kemi një model lutjeje, le të themi, për mënyrën se si mund të lutemi për njerëzit që na rrethojnë.…
  Tags: të, që, për, në, dhe, inkurajime
 • 93
  Autoriteti i Fjalës!“Atëherë fjala e Zotit iu drejtua…”- Zanafilla 15:4 Autoriteti në botën tonë është po aq i rëndësishëm sa edhe ushqimi i shëndetshëm dhe ajri i pastër. Kur secili është “ligj për veten” nuk ekziston ligji; anarkia çon në kaos dhe kaosi në asgjësim. Kjo është arsyeja pse historia e njerëzimit…
  Tags: të, që, për, në, është, dhe, se, inkurajime
Comments