Histori

Nënkryetari Mujka bisedoi me pastorin Banush Elezi

Nënkryetari i Komunës, Faruk Mujka, ka pritur në një takim drejtuesin eKishës Protestante Ungjillore “Fjala” në Vushtrri, pastorin Banush Elezi, i cili është përgjegjës edhe për Kishën në Mitrovicë, me të cilin ka biseduar për mundësitë e bashkëpunimit të ndërsjellë dhe për disa çështje që epreokupojnë anëtarësinë e kësaj Kishe.

Nënkryetari Mujka, i ka thënë pastorit Elezi se Komuna e Mitrovicës ka bashkëpunim të mirë me të gjitha komunitetet fetare, prandaj edhe emirëpret edhe bashkëpunimin me Kishën Protestante Ungjillore.

Pastori Banush Elezi, pasi e falënderoj nënkryetarin Mujka për pritje dhe gatishmëri për bashkëpunim dhe mbështetje në zgjidhjen e disa çështjeve që e preokupojnë Kishën protestante dhe anëtarësinë e saj në Mitrovicë, tha se aktualisht problem kryesor për besimtarët e kësaj kishe është hapësira për varreza.

“Ne kemi anëtarësinë tonë, të cilët kanë problem sa i përket varrimit të familjarëve të tyre, sepse nuk ka një hapësirë të posaçme për t’i varrosur të vdekurit. Do të ishte mirë që Komuna e Mitrovicës të gjej një hapësirë të përshtatshme dhe të na e zgjidh këtë problem që po na mundon shumë”, tha pastori Elezi.

Nënkryetari Mujka i tha atij se Komuna do të shqyrtoj me përgjegjësi këtë kërkesë dhe besoj se do të gjendet një zgjidhje të kënaqshme për të dyja palët.

Në takim u diskutua edhe çështja e pjesëmarrjes së përfaqësuesit të Kishës Protestante Ungjillore në mbledhjet e Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi (KKSB), ku janë të përfaqësuara edhe bashkësitë tjera fetare.

Lidhur me këtë çështje, nënkryetari Mujka tha se është kjo është çështje ezgjidhur, sepse në listën e pjesëmarrësve në takimet e këtij këshilli gjendet edhe përfaqësuesi i Kishës Protestante Ungjillore, por mund të ketë ndodhur ndonjë ulshim, i cili më nuk do të përsëritet.

Që të dy bashkëbiseduesit u dakorduan se thellimi i bashkëpunimit të ndërsjellë është në interes të të dyja palëve, por edhe të të gjithë qytetarëve të Komunës së Mitrovicës, pa marrë parasysh përkatësinë e tyre fetare apo etnike.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 100
  Fondacioni Biberaj përmes një njoftimi bën të ditur mbështetjen me 2.5 milionë dollarë amerikanë të programit MIP të Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit, për të ndihmuar profesionistët shqiptarë që synojnë të ndjekin studime pasuniversitare në Shtetet e Bashkuara. Fondacioni Biberaj, i themeluar dy vjet më parë, në 50-vjetorin e vendosjes së…
  Tags: të, në, për
 • 100
  Pas asgjësimit të një pjese të dosjeve komunale, Komuna e Gjilanit ka iniciuar procesin për rritjen e sigurisë për dokumentacionin. Drejtori i Administratës së përgjithshme në Komunën e Gjilanit, Bardhyl Syla, ka bërë të ditur se ata kanë angazhuar një operator i cili do t’i regjistrojë lëndët në drejtoritë dhe…
  Tags: të, në, për
 • 100
  Midis urimeve e shpresës për prosperitet të shqiptarëve dhe ankesave për mosunifikim të Abetares e gjendjes jo të mirë të objektit ku është mbajtur Kongresi i Manastirit, është shënuar Dita e Alfabetit. Në 110-vjetorin e përfundimit të ngjarjes që në nëntor të vitit 1908 përcaktoi shkronjat me të cilat shkruhet…
  Tags: të, në, për
 • 100
  Drejtori i Drejtorisë së Kulturës në Komunën e Prishtinës, Yll Rugova, dje përmes një publikimi në rrjetin social Facebook, ka njoftuar për të arriturat përgjatë gjashtë muajve të parë të drejtorisë të cilën ai e drejton, shkruan KultPlus. Përveç të tjerash ai ka treguar për shumën që ka siguruar kjo…
  Tags: të, në, për
 • 100
  Ekspozitë emocionale e ka quajtur prezantimin e tij të parë në vendin e tij të lindjes, artisti shqiptar i njohur ndërkombëtarisht, Sislej Xhafa. Lidhur me këtë projekt të madh artistik, Xhafa pati sot një paraqitje para publikut bashkë me kuratorin e ekspozitës së titulluar “Të dua pa e ditur”, raporton…
  Tags: të, në, për
Comments