LAJMET E FUNDIT

Nga 15-17 shtator në Rahovec mbahet Festivali Ndërkombëtar i Poezisë

Nga data 15 deri më 17 shtator 2018, në Rahovec mbahet edicioni i katërt i Festivalit Ndërkombëtar të Poezisë, organizuar nga Fondi për Edukim Kulturor dhe Trashëgimi të kësaj komune.

Edhe në këtë edicion do të sillen emrat e shquar të letërsisë botërore, nga Japonia e deri në SHBA, nga Evropa në Azi.

Sipas Drejtorit të Festivalit, poetit tone të njohur Fahredin Shehu, do të ketë lexime të poezive nga poetë, performancë poetike nga poetesha japoneze Yuki Nagae, promovimi i Antologjisë Ballkanike, të edituar nga Shehu dhe botuar nga Inner Child Press LTD. International, në SHBA, si dhe promovimi i opusit letrar të poetit nga Shqipëria, Xhevahir Spahiu.

Nga Shehu zbuluam se poeti amerikan Andrew Singer, bartës i projektit Traffika Europa, me seli në Paris, do ta bëjë dokumentimin e Festivalit, prej nga u mor vesh se Festivalin Ndërkombëtar të Poezisë në Rahovec e fut në rrjetin e festivaleve dhe ngjarjeve kulturore të Evropës.

Aktivitetet e Festivalit do të transmetohen drejtpërdrejt në Traffika Europa Radio si dhe në Radio Aktiv, në Rahovec.

Festivali po përkrahet nga Ministria e Kulturës, Ministria e Punëve të Jashtme dhe donatorëve zemërgjerë nga Rahoveci, të cilët e kuptojnë rëndësinë e festivalit dhe diplomacisë publike në interes të ngritjes së imazhit të Kosovës në botë.

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 95
  Pranvera në Prizren do të shoqërohet edhe me tingujt e sezonit pranveror të “Lumbardhi N’Behar”. Do të fillojë më 7 prill dhe do të përfundojë në fund të pranverës, në mbrëmjen e 21 qershorit. Programi mëton t’i sjellë dinamizëm qytetit dhe njëherësh paralajmëron një institucion në rritje që prezantohet me…
  Tags: të, në, dhe, nga
 • 91
  Nesër (e martë) nga ora 18:00 në Sallën e Filharmonisë së Kosovës, katër pianistë të rinj të Shkollës së Muzikës “Prenk Jakova” në Prishtinë, do të japin Koncert Pianistik, nën drejtimin e profesoreshës Aida Gjikolli. Nxënëset Klesta Fetoshi, Alisa Qirezi, Art Beka dhe Elisa Gashi do të paraqiten me vepra…
  Tags: të, nga, dhe, në
 • 91
  Green Art Fest, festivali mjedisor në Obiliq vjen me edicionin e dytë “Hello Tomorrow”. Në këtë edicion festivali orientohet në veprimet individuale të gjithsecilit për një mjedis më të pastër. GAF organizon garë në tri fusha arti më qëllim të ndërgjegjësimit të publikut në idenë që veprimet e përditshme të…
  Tags: të, në, dhe, nga
 • 91
  Këta qytetarë kanë ardhur që të vizitohen tek mjekët amerikanë të cilët kanë ardhur në Gjakovëdhe po kryejnë sherbime falas. Ky është një projekt i realizuar në mes të “Operacionit Shpresë e Ripërtërirë” nga SHBA, komunës së Gjakovës gjegjësisht drejtorisë për shëndetësi dhe mirëqenie sociale dhe bashkëisë ungjillore “Kisha Rilindja…
  Tags: të, dhe, në, nga
 • 91
  Çështja e kthimit të Fondit Pensional të Kosovës nga Serbia, mund të përfshihet në kuadër të bisedimeve ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit në Bruksel. Shteti i Serbisë kishte ndalur kontributet e pensionistëve të Kosovës nga qershori i vitit 1999, pas përfundimit të luftës së fundit në Kosovë. Që nga atëherë, pensionistët…
  Tags: të, në, nga
Comments