Inkurajime

Një klithmë agonie nga Kryqi!

“Pas kësaj, Jezusi, duke ditur që tashmë çdo gjë ishte kryer, që të përmbushej Shkrimi, tha: “Kam etje!.” (Gjoni 19:28). Kjo thirrje, thënia e pestë nga kryqi, ishte një klithmë agonie personale dhe dhimbjeje fizike, por edhe një klithmë nevoje e thellë shpirtërore.

Dy ditë përpara kryqëzimit, Zoti ynë Jezus përjetoi shumë tension dhe shqetësim. Së pari, ishte në dhomën e sipërme ku Ai u tha dishepujve të Tij, të cilët kishin ecur me Të për tre vjet, se njëri prej tyre do e tradhtonte Atë.

Së dyti, në Gjetsemani, Zotit tonë i dolën djersë gjaku, duke e pyetur Atin nëse kishte ndonjë rrugë tjetër për të mos e pirë atë kupë, dhe populli i Tij të shpengohej.

Më pas përjetoi tension kur u kap dhe u arrestua në Gjetsemani. Pasi e arrestuan e tërhoqën zvarrë nga një vend i marrjes në pyetje në tjetrin për gjithsej gjashtë herë. Më pas Jezusi u fshikullua dhe u gozhdua në duar dhe këmbë përpara se të varej në kryq.

Nuk është çudi që shpirti i Tij ishte aq në ankth sa klithi se kishte etje fizike! Agonia për shkak të etjes që Jezusi përjetoi në kryq na siguron se Ai nuk do ta refuzojë kurrë atë që vjen tek Ai duke thirrur: “Zot, më shpëto!” Nëse keni dyshuar ndonjëherë se Zoti e ka dëgjuar thirrjen tuaj të dorëzimit, meditoni mbi thirrjet e Tij nga kryqi dhe jini të sigurt se Ai ju dëgjon gjithmonë.

Lutje: Zot, faleminderit që më ke rikujtuar se do të më dëgjosh gjithmonë. Faleminderit që durove kaq shumë vuajtje fizike për të bërë një rrugë që unë të vij tek Ti. Lutem në emër të Jezusit. Amen.

“Nga vënde të thella unë të këllthas ty, o Zot. O Zot, dëgjo klithmën time; veshët e tu dëgjofshin me vëmendje zërin e lutjeve të mia.” (Psalmi 130:1-2).

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 99
  Kurrë nuk është tepër vonë!Dhe unë po ju them se po kështu në qiell do të ketë më shumë gëzim për një mëkatar të vetëm që pendohet, sesa për nëntëdhjetë e nëntë të drejtë, që nuk kanë nevojë për pendim. Luka 15:7 A keni qenë ndonjëherë në oqean me një varkë të vogël pa…
  Tags: të, në, një, dhe, se, për, që, më, inkurajime
 • 97
  “Zoti ka një rol në të ardhmen e Izraelit, si për vendin ashtu edhe popullin”Në leximin e Torës së kësaj jave, do të njihemi me një profet johebre të quajtur Balaam. Ky njeri me të vërtetë dëgjoi nga Perëndia, por fatkeqësisht në Dhiatën e Re mësojmë se ai nuk ishte besnik (Lexoni 2 Pjetrit 2:15, Juda vargu 11 dhe Zbulesa 2:14). Ky është njeriu…
  Tags: të, që, në, dhe, se, një, për, inkurajime
 • 97
  Çfarë lidhje ka zemra me dhënien?Shërbesa quhet Xhaketa për Jezusin dhe është shumë praktike. Çdo të dielë në mbrëmje pastori Erik Denton bashkë me  një ekip njerëzish, ecin për më shumë se 80 km nga Riverside, Kaliforni për në rrugët e Los Anxhelosit për të ushqyer të pastrehët me  një vakt ushqimi të ngrohtë  dhe…
  Tags: të, një, për, që, se, në, nga, dhe, inkurajime
 • 96
  Shqyrtoni mendimet tuaja!Dhe u tha atyre: “Vini re atë që dëgjoni. Me atë masë (mendimi dhe studimi që bëni) që matni (për të vërtetën që dëgjoni), do t’ju matet juve (virtyti dhe njohuria); edhe juve që dëgjoni do t’ju jepet edhe më (përtej).” – Marku 4:24 Nëse jeni një besimtar, me siguri keni…
  Tags: të, që, më, për, dhe, në, nga, inkurajime
 • 96
  Çfarë është e drejtë dhe e gabuar?“Në atë kohë nuk kishte mbret në Izrael; secili bënte atë që i dukej e drejtë në sytë e tij.” Gjyqtarët 17:6 Një vajzë e re shkruan në kolonën e një artikulli në një gazetë duke kërkuar një këshillë. Ajo thotë: “Unë jam një vajzë 19 vjeçare që jam gjithnjë…
  Tags: të, në, dhe, se, që, një, inkurajime
Comments