Inkurajime

Një marrëveshje e mirë!

Hidh mbi Zotin barrën tënde (çlironi peshën) dhe ai do të të mbajë; ai nuk do të lejojë kurrë që i drejti (përherë) të lëkundet (të rrëshkasë, rrëzohet apo bjerë). – Psalmeve 55:22

A e dini që Perëndia do të bëjë një marrëveshje me ju? Ai do që t’i jepni Atij gjithë shqetësimet, probemet dhe dështimet. Në shkëmbim, ai do t’ju japë paqen dhe gëzimin e Tij.

Perëndia vërtet do që të kujdeset për ne, por që ta lejojmë Atë, duhet të ndalojmë së shqetësuari për veten dhe për çdo gjë tjetër që nuk mund të kontrollojmë. Shumë njerëz do të donin që Perëndia të kujdeset për ta, por ata këmbëngulin të shqetësohen dhe të përpiqen të zbulojnë një përgjigje nga vetja, në vend që të presin për drejtimin e Perëndisë.

Perëndia do të japë paqe, por duhet fillimisht t’i japim Atij shqetësimet tona. Çfarë marrëveshje e shkëlqyer! Ne i japim Perëndisë shqetësimet tona, Ai na jep paqen e tij. Ne i japim mundimet dhe problemet, Ai na jep mbrojtjen, qëndrueshmërinë dhe gëzimin e tij. Është një bekim i mrekullueshëm dhe privilegj të kemi kujdesin prej Tij.

Lutje

Zot, ti më ke ofruar një marrëveshje të shkëlqyer. Ti mund të bësh më shumë gjëra se unë, prandaj të jap Ty gjithë shqetësimet e mia dhe marr paqen dhe gëzimin që Ti më ofron!

Facebook Comments

Share This:

Related Posts

 • 98
  Këmbëngulja shpërblenDhe kushdo që ka lënë, për hir të emrit tim, shtëpi, ose vëllezër, ose motra, ose atë, ose nënë, ose grua, ose bij, ose ara, do të marrë njëqindfish dhe do të trashëgojë jetë të përjetshme. – Mateu 19:29 Në fillimet e shërbesës tonë, Dejv dhe unë kaluam përmes disa provash…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 98
  Sidoqoftë“Për fjalën tënde, do ta hedh rrjetën .”  Luka 5:5 Të bësh përpjekje kur e di se çdo gjë është e kotë, është shumë e lodhshme. Apo jo? Për  këtë mund  të flasë më mirë një peshkatar që ka peshkuar për orë të tëra. Ndoshta ai ka provuar edhe  takëmet më…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
 • 98
  Shpresë në mes të yjeve që bien!“Tani, fill pas pikëllimit të atyre ditëve, dielli do të erret dhe hëna nuk do të japë dritën e vet, yjet do të bien nga qielli dhe fuqitë e qiejve do të tronditen.-Mateu 24 :29 Përgjatë historisë, ka pasur disa ngjarje të pabesueshme qiellore. Në 1833 dhe 1966, pati shira…
  Tags: të, që, dhe, inkurajime
 • 97
  Bukuria e ZgjedhësVështirësitë e kësaj jete janë mundësi për të ecur krah për krah me Shpëtimtarin tonë dhe për ta njohur Atë më mirë. Mateu 11:28-30 Jezusi i fton të gjithë individët e rënduar që të shkojnë tek Ai për të gjetur prehje, por shpeshherë e keqkuptojmë atë që Ai kërkon prej…
  Tags: të, dhe, ai, inkurajime
 • 96
  Bindja ndaj Perëndisë: Çfarë përfshin?Bindja e plotë është e mundur vetëm nëpërmjet fuqisë së Frymës së Shenjtë. Danieli 1:3-16 Që në kapitullin e parë të librit të Danielit, mësojmë se i riu është i përkushtuar ndaj bindjes. Shkrimi thotë se Danieli “e vendosi” dhe e aplikoi atë që kishte vendosur me sukses. Por çdo…
  Tags: të, dhe, që, inkurajime
Comments